Sport Fotboll Jönköping

Här firar Assyriska seriesegern: ”Jävligt kul”

Här firar Assyriska seriesegern: ”Jävligt kul”Här firar Assyriska seriesegern: ”Jävligt kul” bild nr 2Här firar Assyriska seriesegern: ”Jävligt kul” bild nr 3Här firar Assyriska seriesegern: ”Jävligt kul” bild nr 4
Här firar Assyriska seriesegern: ”Jävligt kul” bild nr 6Här firar Assyriska seriesegern: ”Jävligt kul” bild nr 7Här firar Assyriska seriesegern: ”Jävligt kul” bild nr 8

Assyriska IK är klart för Division 2. På lördagskvällen samlades laget för en högljudd fest i centrala Jönköping.
   – Det känns jävligt kul, säger spelaren Dijan Vukojevic.

Det var upplagt för fest när Assyriska IK tog sig an Borens IK på bortaplan på lördagen. Poäng och seriesegern i Division 3 Nordöstra Götaland skulle vara klar.

Och Assyriska gjorde jobbet. Laget vann med 0–3 efter ett hattrick av Dijan Vukojevic och kommer nästa säsong spela i Division 2.

När laget kom tillbaka till Jönköping samlades Assyriskas spelare på en bar i centrala Jönköping för att fira avancemanget.

– Det känns jävligt kul. Vi var förberedda på det [seriesegern] med tanke på hur mycket vi ledde med, säger Vukojevic till JKPG Live mellan segersångerna.

– Vi har gjort det jävligt bra från träning till match. VI är ett jätteskönt gäng. Vi är en jättebra grupp. Det tror jag är en stor nytta till att vi lyckas.

Avancemanget är ett stort steg för Assyriska som startades så sent som 2009. Förra säsongen hade laget chansen att ta steget upp men misslyckades efter en förlust i sista omgången.

Det här året kan klubben i stället njuta av de sista omgångarna.

– Det känns bra. Jag har varit med sedan Division 6 och vi har hela tiden utvecklats. Det är roligt varje år, säger AIK-veteranen Ashor Nisan.

För materialförvaltaren och eldsjälen Iskander Shamoun finns det ett par saker som lett till framgången.

– Det är ett gott gäng och hela tränarstaben är helt underbara som helst. Vi är som ett team. Det här tror jag vi kommer tjäna på i längden, säger Shamoun.

Forwarden Arian Banda håller med.

– Det är ett fantastiskt lag. Jag tror inte många lag har den här sammanhållningen. Det gör det roligt att komma till träningen, säger Banda.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Dijan sköt Assyriska till tvåan

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen