Kul att veta

Kändiskockar vid spisen när ny restaurang öppnar i stan

Kändiskockar vid spisen när ny restaurang öppnar i stanKändiskockar vid spisen när ny restaurang öppnar i stan bild nr 2Kändiskockar vid spisen när ny restaurang öppnar i stan bild nr 3Kändiskockar vid spisen när ny restaurang öppnar i stan bild nr 4
Kändiskockar vid spisen när ny restaurang öppnar i stan bild nr 6

Hassan Roshandel åkte ut på kapris i den senaste säsongen av Sveriges Mästerkock. Nu öppnar han en gourmetrestaurang i Jönköping under samma namn.

Hassan Roshandel, 56 år, drev tidigare ett skrädderi i Jönköping, men efter sin medverkan i Sveriges Mästerkock, där han kammade hem en niondeplats, är det matlagning som står högst upp på menyn. Fredag den 7 oktober öppnar Hassan sin första restaurang, Kapris, i Jönköping.

- Jag åkte ju ut ur Sveriges Mästerkock för att jag glömde använda kapris i en ”Hemliga-lådan-utmaning” så nu öppnar jag en restaurang med det namnet, säger Hassan.

Fusion av olika kök

Restaurang Kapris öppnar under invigningen av nya Hedin Bil och kommer att servera frukost, brunch på helger, lunch och middag för större sällskap och event. Menyn beskriver Hassan som flexibel där alla världens kök blandas.

- Menyn är inte helt klar än, men den kommer att bestå av en fusion där olika kök blandas. Det blir oftast mest spännande, säger Hassan.

Han berättar att den största utmaningen med att öppna en egen restaurang blir att hålla ihop de visioner som han har för arbetstillfällen, trivsel för sina anställda och gästerna.

Kändistät premiäröppning

Under premiärhelgen, den 8-9 oktober, kommer Leif Mannerström att servera strömming på restaurangen. Dessutom kommer Catarina König , som vann senaste säsongen av Sveriges Mästerkock, och Daniel Lakatosz, som kom två, att gästspela i köket.

- Jag har fått en fantastisk respons och omges av så mycket kärlek. Det är jag så tacksam för.

Att delta i Sveriges Mästerkock

Hassan berättar att hans medverkan i Sveriges Mästerkock är det bästa han har gjort. Han har alltid haft ett stort intresse för matlagning och efter några års tvekande anmälde han sig själv till förra årets upplaga av amatörkocktävlingen.

- Det svåraste var att klara av all stress framför kameran.

Idag har Hassan kontakt med alla de tolv deltagarna och han berättar att han även har blivit god vän med Leif Mannerström, som är en utav jurymedlemmarna i Sveriges Mästerkock.

- Han är glad och stolt över att jag ska öppna min egna restaurang nu. Han har gett mig många bra råd.

LÄS MER: Mästerkocken Hassan- "Det är nu min resa börjar"

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen