Affärer Affärsnyheter

Nu ska Engelska Skolan ut på börsen

Nu ska Engelska Skolan ut på börsen

Det står nu klart att Internationella Engelska Skolan börsnoteras. Koncernen har bland annat en skola i Huskvarna. Beslutet kommer samtidigt som debatten om vinster i välfärden blossat upp på nytt.

På måndagen stod det klart att Internationella Engelska Skolan går ut på börsen. Koncernen har bland annat en skola i Huskvarna.

Om allt går som planerat blir 29 september första handelsdag för skolans aktie på börsen. Det rapporterar Dagens industri.

Skolkoncernen ägs av Barbara Bergström och Bostonbaserade riskkapitalbolaget TA Associates. Om erbjudandet blir fulltecknat säljer ägarna upp till 11,5 miljoner aktier för 600 miljoner kronor. Det motsvarar 29 procent av bolaget.

Beslutet om börsnotering kommer efter att debatten om vinster i välfärden blossat upp på nytt. Nyligen avslöjades att regeringens utredare Ilmar Reepalu tänker föreslå ett vinsttak för välfärdsbolaget på 8 procent av investerat kapital.

Sammantaget har Internationella Engelska Skolan 30 grund- och gymnasieskolor i Sverige. Senaste räkenskapsåret omsatte företaget 1,8 miljarder kronor.

LÄS MER: Elev irriterad över regler på engelska skolan

LÄS MER: Svar från Engelska Skolans rektor, Simon Varley

LÄS MER: Unga Aktiesparare Jönköping lär ungdomar om sparande och ekonomi

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen