Sport Hockey

HV-stjärnan träffades av skott på träningen: "Rakt i juvelerna"

HV-stjärnan träffades av skott på träningen: "Rakt i juvelerna"

Simon Önerud är helt återställd efter skadan som höll honom borta från spel i senaste CHL-matchen. Forwarden tränare nu för fullt. Men på dagens träning fick Önerud ett skott där man helst inte vill bli träffad av en hård puck.
– Ja, den tog rakt i juvelerna. Det gör jäkligt ont i någon minut men sen släpper det efter ett tag, säger Önerud.

Det är premiärvecka för HV71 den här veckan. På onsdag är det dags för säsongens första match när laget åker till Linköping för match mot lagets värsta rival, LHC. HV-stjärnan, Simon Önerud, är taggad inför matchen och kommande SHL-säsong.

– Det är sjukt kul att det drar igång nu. Vi har tränat länge nu och jag tycker vi har tagit små steg hela tiden och nu är vi redo för stora uppgifter, säger Önerud och fortsätter:

– Det är skitkul att få möta LHC direkt, de hade en tuff premiär och är säkert taggade till 1000. Så det är rakt in i hetluften.

Önerud drog på sig en fotledsskada inför hemmamatchen mot Salzburg i CHL och tvingades stå över. Men nu är han tillbaka för fullt igen.

– Ja, det är ingen fara, jag var väl lite orolig där ett tag när det hände men jag har bra läkkött så jag är 100% redo.

Och på dagens träning råkade Önerud illa ut igen. I powerplay är Öneruds roll att stå framför målvakten och skymma sikten. När laget tränade powerplay på träningen kom ett skott från blålinjen som träffade Önerud rakt mellan benen. Men det var inget som hindrade honom från att fortsätta träna.

– Ja, den tog rakt i juvelerna. Det gör jäkligt ont i någon minut men sen släpper det efter ett tag. Så det är bara upp och ställa sig där igen. Någon måste ju stå framför mål och försöka skymma.

Du är inte den som känner efter?

– Nej, precis när det händer så känns det ju. Men smärta det är något man får hantera, säger han.

Senaste veckan har HV71 haft ledigt från matcher och har ägnat tiden åt att slipa på detaljer i spelet inför premiären.

– Vi har fortsatt med försvarsspel och positioneringen där och presspel över hela banan. Sen i slutet  av förra veckan fokuserade vi lite mer på anfallsspelet och lite åkvägar så alla vet vad vi ska göra nu när det drar igång, säger Önerud.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen