Sociala medier-superstar till Jönköping

Sociala medier-superstar till Jönköping

Journalisten och sociala medier-experten Emanuel Karlsten är en av de medverkande när Ungagerad och Erikshjälpen bjuder in till inspirationsdag i Huskvarna lördagen den 22 oktober.

– Emanuel är en av Sveriges främsta experter inom sociala medier. Hans deltagande kommer att ge massor av verktyg till alla som vill engagera sig i en värld där sociala medier är en naturlig del av vardagen, säger Victor Egerbo på Erikshjälpen som är ansvarig för Ungagerad i ett pressmeddelande.

Ungagerad är ett nätverk inom Erikshjälpen för unga och engagerade människor. Nätverket är ganska nytt, men växer. I Göteborg, Lund, Stockholm och Jönköping ordnar Ungagerad föreläsningar, konserter, flashmobs med mera.

Till inspirationsdagen den 22 oktober kommer medlemmar från Ungagerads lokalgrupper men alla unga som är engagerade för en bättre värld och för barns rättigheter bjuds in till evenemanget.

– Det är viktigt att engagerade möts och kan inspirera varandra. Det finns en sådan kraft i ungas engagemang. Erikshjälpens grundare Erik Nilsson är ett fantastiskt exempel på detta, han var bara 17 år när den hjälpverksamhet som sedan blev Erikshjälpen startade på allvar, säger Victor Egerbo.

Under inspirationsdagen blir det bland annat en föreläsning och workshop med Emanuel Karlsten, en utblick till flyktingläger i Libanon och diskussion om hur man går från engagemang till idé till aktion. Dagen avslutas med en festkväll tillsammans med Erikshjälpen som firar 70-årsjubileum.

Inspirationsdagen anordnas på Erikshjälpens Huskvarnakontor, Datorgatan 4 i Huskvarna.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen