Sport Hockey Jönköping

Jönsson: Imponerande, HV71

Jönsson: Imponerande, HV71

HV71 bortaslog Linköping med 1–3 i SHL-premiären. Jminis Adam Jönsson var nöjd med vad han såg.

Det såg ut som en närmast omöjlig uppgift för HV71. Lagets fyra första SHL-matcher skulle spelas mot fyra av de tippade topplagen.

Men efter onsdagens premiär ser det desto ljusare ut. Laget besegrade Linköping med 1–3. Och det var på ett imponerande sätt.

Martin Thörnberg pratade inför matchen hur viktigt det var att sätta de defensiva detaljerna. Det gjorde HV71 verkligen i kväll. Laget såg stabila ut i försvarszon. De gånger LHC kom till avslut stod Fredrik Pettersson-Wentzel dessutom tryggt i vägen.

Den stabila defensiven bäddade för en stundtals bländande offensiv. Under framför allt den andra perioden visade HV vilka kvaliteter laget har i anfallszon. Gästerna hade chanser att göra fler än sina två mål.

Det var rappt, kreativt och HV71 såg ut att spela med ett stort självförtroende. I kväll var kvällen när säsongen började på allvar. Det visade de vitklädda gästerna. 

Linköping kunde tacka målvakten Marcus Högberg för att ställningen bara var 1–2 efter 40 minuter.

I den sista perioden svarade HV för ett lugnt och stabilt försvarsspel, vilket låg till grund för segern. Längst bak stod Pettersson-Wentzel som en närmast omutlig mur.

HV71:s trepoängare ger redan efter en spelad SHL-match andrum åt såväl laget som den delvis nykomponerade ledartrojkan. En förlust i kvällens match och resan till Växjö på lördag hade varit betydligt tyngre.

Laget tog med sig sin fina försäsongsform in i premiären och visade att HV71 är att räkna med när laget presterar på topp.

LÄS MER: Jönsson: Säsongen som bygger HV:s framtid

Den här texten har även publicerats på JKPGLive.se.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen