Sport Fotboll

Pär Ericsson avgjorde i Gävle

Pär Ericsson avgjorde i Gävle

Gävle Jönköpings Södra tog en blytung seger borta mot Gefle när inhopparen Pär Ericsson kom att bli matchvinnare i en match som slutade 1-0 (0-0).

Framför drygt 2000 åskådare lyckades varken Gefle eller J-Södra bjuda upp på någon underhållning.

Med något 0-0 resultat blev det aldrig när Pär Ericsson hoppade in och nickade in sitt första mål, som också kom att bli ett avgörande för en J-Södra viktoria.

Inför matchen hade Gefle mer att förlora än J-Södra, i en första halvlek som kom att spegla tabellen. Ett hemmalag som ville framåt medans gästerna försökte minimera riskerna, och det syntes.

Pawel Cibicki var det enda hotet längst fram för Jimmy Thelins mannar som hade det svårt att producera en riktig målchans.
Närmast var Gefles anfallare Dioh Williams som utsatte Damir Mehic för en jätteräddning.

– Halvleken är okej, stundtals är vi bra,men vi måste undvika att komma lågt, attackera mer och våga trycka in passningarna bakom motståndarnas backlinje, sade Fredric Fendrich i halvtid till Cmore.

Jönköpings Södra började andra halvlek på ett attackerande vis och Tommy Thelin var nära att spräcka nollan när han kom fri mot Andreas Andersson som gjorde sig stor.

Bortalaget fortsatte piggast och det syntes att laget från Jönköping ville mer. Portillio hittade in en boll till Fredric Fendrich som slängde sig fram på nick innan Andersson fick parera på nytt.

Gefle levde längre farligt, J-Södra skapade och skapade utan att sätta bollen i mål.

Citatet: ”Gör man inte mål på sina möjligheter så straffar motståndarna”, och det var nära med kvarten kvar när Joel Bertilsson blev bjuden på ett skott som Mehic lyckades hålla.

Tempot sjönk ju längre matchen led och bägge lagen ville vinna matchen offensivt men defensivt var tyglarna tyngre.

Men när alla väntade på att matchen skulle ta slut slog inhopparen Pär Ericsson till med en nick, efter ett inlägg från höger av Fredric Fendrich och 1-0 till J-Södra var ett faktum.

Med två minuter kvar lyckades anfallaren pricka in sitt första mål i Jönköpingströjan.

Matchen slutade 0-1 och redan på lördag väntar ny match då Kalmar FF kommer på besök i Jönköping.

Matchfakta

Gefle IF-Jönköpings Södra 0-0 (0-0)

Startelvor:
Jönköpings Södra: Mehic; Siwe, Calisir, Karlsson, Fernandez Portillo; Kozica, Smylie, Fendrich, Gojani, Thelin; Cibicki.

Gefle: Andersson; Florén, Nadeau, Rauschenberg, Ericsson; Bonsu, Lantto, Nilsson; Bertilsson, Williams, Skrabb.

Plats: Gavlevallen, Gävle.

Domare: Per Melin, Kävlinge

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen