Sport Fotboll Jönköping

Så ska J-Södra besegra Kalmar: ‘‘Där är vi starka’’

Så ska J-Södra besegra Kalmar: ‘‘Där är vi starka’’

Efter onsdagens 0–1-seger borta mot Gefle tog Jönköpings Södra ett kliv mot nytt allsvenskt kontrakt. I morgon tar laget sig an Kalmar på hemmaplan och nya poäng står på spel. 
   – Vi ska försöka styra tempot, säger Fredric Fendrich.

Inför onsdagens match mot Gefle hade Jönköpings Södra åkt på två raka förluster och kvalstrecket hade krupit sig närmare.

Men efter ett sent segermål har J-Södra-truppen åter fått lite medvind. Även Helsingborg som just nu innehar kvalplatsen vann sin senaste match. Fast den allsvenska nykomlingens trepoängare innebär att Gefle på nedflyttningsplats är på ett betryggande avstånd.

– Det är klart att det är alltid skönt att vinna. Det är ny match i morgon så man njöt av den matchen [Gefle] under kvällen sedan var det bara att ladda om batterierna, säger mittfältaren Fredric Fendrich.

Ja, ni möter Kalmar i morgon. Hur ser du på den matchen?

– Det är en tuff match. Det är ett skickligt lag med många bra styrkor. Vi ska försöka ta tag i taktpinnen. Det är vår hemmaplan, där är vi starka. Vi ska försöka styra tempot och spela vårt spel, säger Fendrich.

Hur skönt är det att ha med sig en trepoängare in till den här matchen efter två förluster innan matchen mot Gefle? Serien börjar ju dra ihop sig.

– Vi hade inte gjort något annorlunda om vi förlorat den matchen. Vi tror väldigt mycket på det vi gör. Vi försöker alltid göra samma sak. Det spelar ingen roll vilket resultat man får med eller mot sig.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Pär Ericsson avgjorde i Gävle

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen