Sport Basket Huskvarna

Andra raka för Sparks: ‘‘Stolta över oss själva’’

Andra raka för Sparks: ‘‘Stolta över oss själva’’

Wetterbygden Sparks har inlett säsongen i Basketettan på bästa sätt. På söndagen kom andra segern på lika många dagar när Hammarby besegrades med 63–83 på bortaplan.

I helgen inleddes Basketettan. Wetterbygden hade tagit sig något norrut för att spela mot Huddinge på lördagen och Hammarby på söndagen.

Och det blev en succéartad helg för laget.

Som JKPG Live/Jmini skrev om under lördagen besegrades Huddinge med 52–71. 

På söndagen var det dags igen. Den här gången slog Sparks tillbaka Hammarby med siffrorna 63–83.

– Hammarby kämpar på i början och gör det bra utifrån sina förutsättningar. Vi är lite slarviga. Ju längre matchen lider tycker jag vi får mer och mer kontroll, säger Sparks coach Fransisco Pinto till JKPG Live. 

Bästa poängplockare i laget blev Jelena Krsmanovic med sina 16 poäng.

Anna Dahl plockade nio returer.

Två segrar på två matcher och båda på bortaplan. Hur ser du på den här starten?

– Vi åker hit för att vinna våra matcher. Oavsett hur vi spelar och så ska vi vara glada när vi vinner. Men så som alla andra lag så har vi saker att förbättra, säger Pinto.

– Två segrar på bortaplan och ganska betryggande segrar. Alla har fått spela någon minut någon match. Vi åker hem och är stolta över oss själva. Sedan kommer det en ny vecka, nya träningar och det gäller att prestera.

Även Highlanders presterade

Klubbens herrlag, Highlanders, spelade även de på söndagen. Laget mötte Huddinge på bortaplan. Efter en tät tillställning skrevs slutsiffrorna till 82–89 i Highlanders favör. Bästa poängplockare i Highlanders blev Tanju Yulman med sina 24 poäng. Yulman svarade även för fem returer.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Premiärlyckan: Basketsuccé för lokala lagen

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen