Sport Jönköping

VIDEO: Se Spartans-backen sänka den finska stjärnan

VIDEO: Se Spartans-backen sänka den finska stjärnan

I helgen var det dags för den årliga Finnkampen i amerikansk fotboll där Sverige åkte till grannlandet för match. I det svenska landslaget fanns coachen Fredrik Bengtsson med på sidlinjen och Elvira Elgland på planen.

Utvecklingen har gått rasande fort för Elvira Elgland. Jönköping Spartans-backen (strong safety) började spela amerikansk fotboll tidigare i år och gjorde sex matcher för Jönköpingslaget under säsongen.

Men det var tillräckligt för att imponera på landslagsledningen. När Sverige åkte till Helsingfors för att möta Finland i den årliga Finnkampen i helgen fanns Elgland med i truppen.

Och hon gjorde bra ifrån sig.

‘‘Trots Elglands brist på erfarenhet var hon en tongivande spelare i Sveriges försvar’’, skriver Spartans- tillika landslagscoachen Fredrik Bengtsson i ett mail till JKPG Live. 

Finland är regerande europeiska mästarinnor och vann matchen med 22–8.

Men Elgland, som enligt den officiella matchstatistiken hade hon 3 tacklingar, 2 assisterande tacklingar och 1,5 tacklingar av QB, var nöjd med sin insats.

– Vår gameplan var att vi ville sätta press på dem mycket mer. Min uppgift blev att spela mer från boxen och kunde därför fokusera mycket mer på att stoppa springspel, vilket passar mig bäst, säger Elgland. 

I spelaren nedan kan du se när Elgland bryter sig igenom Finlands offensiva linje och tacklar landets quaterback.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Har tränat NFL- och NHL-stjärnor – nu hjälper han Jönköping Spartans

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen