Sport Hockey

Jönköpingsjournalisten om nya boken: ‘‘Fullkomligt hysteriskt’’

Jönköpingsjournalisten om nya boken: ‘‘Fullkomligt hysteriskt’’

Lagom till SHL-premiären släpptes boken om Leksands väg tillbaka till Sveriges högsta serie. Boken skrevs av den tidigare Jönköpingsjournalisten och författaren Daniel Nilsson-Padilla som hoppas att snart få prata om boken i HV-land. 

Det har beskrivits som den omöjliga resan. Förra säsongen gick Leksands IF från konkurshot till SHL-avancemang efter en tät matchserie mot MODO. 

Strax efter återtåget till Sveriges högsta serie beslutades det att den Rättviksbördige tillika tidigare Jönköpingsjournalisten Daniel Nilsson-Padilla skulle skriva en bok om klubbens resa. 

För ett par veckor sedan släpptes berättelsen. Det har sedan dess varit hektiskt för författaren. 

– I Dalarna har det varit fullkomligt hysteriskt. Jag är mitt inne i en längre boksigneringsturné i Dalarna just nu. På matchdagarna har det varit långa köer fram till bokbordet, säger Nilsson-Padilla. 

När kommer du till Jönköping för att signera och prata om boken?

– Så snart som möjligt hoppas jag då Jönköping är mitt andra hem. Men det måste lugna ner sig lite i Dalarna först.

Nilsson-Padilla har i tidigare intervjuer sagt att intresset för boken var stort och att det är årets största släpp av en svensk sportbok

Kritiker har sagt att händelsen och bokens betydelse kan ha fått lite för stora proportioner. Nilsson-Padilla håller inte med om kritiken.

– Det har skrivits om Leksands Miracle On Ice även borta i Nordamerika och idrottshändelsen är så pass unik, och även miraklet i sig som blev ett av de mest mirakulösa idrottsögonblicken i svensk historia, säger författaren som även hintar om att det kan komma ännu fler idrottsböcker.

– Man vet aldrig vad som kommer i framtiden. Men jag är öppen för alla spännande uppdrag som kan tänkas dyka upp framöver.

LÄS MER: Jönköpingsjournalist skriver bok om magiska hockeyresan

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen