Sport Hockey Jönköping

HV:s ungtuppar tog fjärde raka

HV:s ungtuppar tog fjärde rakaHV:s ungtuppar tog fjärde raka bild nr 2HV:s ungtuppar tog fjärde raka bild nr 3HV:s ungtuppar tog fjärde raka bild nr 4
HV:s ungtuppar tog fjärde raka bild nr 6

HV71 J20 tog fjärde raka segern efter 5–4 hemma mot Södertälje. Stor matchhjälte blev Martin Jönsson. 
   – Det var skönt, säger Jönsson.

HV71 J20 har inlett säsongen på ett bra sätt. Laget kom med tre raka segrar i bagaget till onsdagens hemmamatch mot Södertälje i Kinnarps Arena.

Men det var gästerna som började bäst. Södertälje tog ledningen efter drygt fem minuter.

Fast HV71 skulle komma igen. Bara ett par minuter senare kom 1–1 genom Rasmus T Andersson.

Södertälje kunde därefter gå upp till 1–2.

Men ett par lyckliga sekunder under den första periodens slutskede gjorde att HV71 kunde göra såväl 2–2 som 3–2. Målskyttar blev Max Wennlund och Isac Brännström.

I mittenperioden fortsatte HV:s offensiva spets att visa framfötterna. Drygt sex minuter in kom 4–2 genom Erik Brännström som avlossade ett påpassligt skott från backposition.

Innan perioden var över reducerade gästerna till 4–3 genom en styrning framför Adam Åhman i hemmakassen.

Och inledningen av slutperioden kom nästa kalldusch för hemmalaget när Södertälje kvitterade i powerplay. HV71:s tvåmålsledning hade blivit uppäten på bara ett par minuter.

Men det här var HV:s kväll i Kinnarps Arena. Med knappt åtta minuter kvar kom 5–4 när Martin Jönsson bröt sig in i slottet och avlossade ett otagbart skott. 

– Det var skönt. Det svängde en del. Det var mycket mål i första. Vi gör en stark insats och kommer tillbaka hela tiden. Vi får ett par mentala mål i och med att vi gör mål så fort de gjort mål, säger segerskytten efter matchen. 

Även lagets tränare Jonas Holmström var nöjd efter matchen. 

– Det var jätteskönt att få in sista pucken. Det är ett tight lag och de är tunga att möta. De ställer om otroligt snabbt och kommer i snabba omställningar. Jag tror de gör två eller tre mål på det. Sedan har vi skickliga spelare som kan gå in och avgöra, säger Holmström. 

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Tredje raka för J20

LÄS MER: HV71 J20 vände och vann

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen