Sport Huskvarna

Idrottsministern hyllar Sanda: ‘‘Väldigt gedigen’’

Idrottsministern hyllar Sanda: ‘‘Väldigt gedigen’’Idrottsministern hyllar Sanda: ‘‘Väldigt gedigen’’ bild nr 2

Folkhälso- och idrottsministern Gabriel Wikström (S) besökte under onsdagen Sanda Idrottsgymnasium. Samverkan mellan idrotten och skolan är viktig för att bland annat förbättra skolresultaten, säger Wikström.

Sanda Idrottsgymnasium fick under onsdagen besök från högsta politiska ort när folkhälso- och idrottsministern Gabriel Wikström (S) gästade skolan.

Ministern pratade under sitt besök om att han och regeringen ser att samverkan mellan idrottsrörelse och skola är viktig.

– En stor utmaning fo¨r Sverige, och ma°nga andra la¨nder, a¨r att o¨ka den fysiska aktiviteten bland barn och ungdomar. Kan vi go¨ra detta i skolan a¨r mycket vunnet och jag tror ocksa° att skolresultaten kommer att fo¨rba¨ttras, sa¨ger Wikstro¨m i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna.

Wikström säger också att eleverna på Sanda kommer kunna få nytta av sin idrottsbakgrund i framtiden även om de inte blir elitidrottare.

– Alla som läser på idrottsgymnasiet har inte möjlighet att nå den absoluta toppen, men förhoppningsvis kommer de att vara verksamma inom idrottsrörelsen eller andra samhällssektorer efter skolan. Då gäller det att utnyttja och ta tillvara på deras kunskaper i ledarskap och gruppdynamik. Den utbildning de får är väldigt gedigen, säger Wikström.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Sandagymnasiet får riksidrottsgymnasium för roddare

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen