Sport Hockey Jönköping

Jönsson: Harmoni HV:s segerrecept

Jönsson: Harmoni HV:s segerrecept

HV71 bortaslog Färjestad med 1–4 på torsdagskvällen. Harmonin som finns i truppen bäddade för segern, skriver Jminis Adam Jönsson. 

Allting flyter på för HV71 just nu. Och det märks på isen. I kvällens match mot Färjestad på bortais är det egentligen hemmalaget som har det mesta av spelet. Men det är gästerna som tar tre poäng genom en 1–4-seger. Och det är en styrka att kunna vinna trots att spelet inte sitter till 100 procent.

HV71 uppträder som en grupp i  god harmoni. Laget hittar ofta rätt i positionerna i såväl offensiv som defensiv zon.

Visst, under såväl andra som tredje perioden är det Färjestad som pressar på. Men HV71 agerar lugnt och tryggt. Ett 2–2-mål hängde i luften men gästernas försvarsspel var stabilt och det kändes aldrig som ledningen var speciellt hotat även om den bara var ett mål.

Det finns flera anledningar till att laget har inlett SHL-säsongen så bra som HV faktiskt gjort.

Truppen har varit nästintill skadefri under stora delar av försäsongen, nyförvärven har kommit bra in i gruppen och ledarstaben har utökats med ett enormt kunnande och stor rutin.

HV spelar dessutom utan press från media och kanske även de egna supportrarna. Laget är inte bland de tippade topplagen men har trots det visat att det finns kvalitet i truppen.

Firma Arlbrandt–Brithén–Thörnberg har varit en av SHL:s bästa kedjor såhär långt. Lägg därtill ett stabilt försvarsspel från samtliga HV-spelare och Jönköpingslagets segerrecept är klart.

Den här texten har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Tung HV-skalp i rivalmötet

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen