Blåljus

Knarkfest fick blodigt slut

Knarkfest fick blodigt slut

En fest i Jönköpingstrakten slutade med att en man blev slagen i huvudet med golfklubba. Nu döms en 34-årig man till fängelse för dådet.

Det var i början av 2015 som en man utsattes för en brutal misshandel i Jönköpingstrakten. Händelsen inträffade i en lägenhet under en pågående fest. Nu döms en 34-årig man för dådet i Jönköpings tingsrätt.

Under festen ska 34-åringen oprovocerat ha slagit en golfklubba i bakhuvudet på den andre mannen, som föll till marken och började blöda kraftigt. Sedan ska 34-åringen ha fortsatt misshandeln med sparkar och slag.

Efter att han fick slaget i huvudet har mannen berättat att han hörde någon säga: "Vi måste få bort fanskapet härifrån". Mannen blev allvarligt skadad med bland annat en skallbensfraktur, ytlig hjärnskada och brott på bröstkorgen.

Upprinnelsen till misshandeln ska ha varit att mannen hamnat i bråk med bekanta till 34-åringen en dag tidigare. Den 34-årige mannen nekar till brott, men har blivit utpekad av sin flickvän som befann sig i samma rum när händelsen inträffade.

Han har medgett att han befann sig på festen under kvällen tillsammans med minst tio andra personer som drack och tog droger.

Tingsrätten anser det utrett att det var 34-åringen som utförde misshandeln. Han döms för grov misshandel till två år och fyra månaders fängelse. Han ska dessutom utbetala 66 000 kronor i skadestånd till brottsoffret.

LÄS MER: Fyllefest på Torpa spårade ur

LÄS MER: Grannbråk urartade – en till sjukhus

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen