Sport

Stabil hemmaseger för Brahes herrar

Stabil hemmaseger för Brahes herrar

Trots en jämn match tre perioder igenom tog Brahe hem segern i mötet mot Kalmar. Slutresultatet skrevs till 80-62 (14-16,25-23,14-13,17-10) efter en stabil fjärdeperiod av hemmalaget.

Första perioden började med två lag som kände på varandra. Varken Brahe eller Kalmar tog tag i taktpinnen, utan tvåpoängarna strömmade in om vart annat från båda lagen. Både spelmässigt och poängmässigt var det väldigt jämnt. Det var ändå Kalmar som tog hem första perioden med resultatet 14-16.

-Nyckeln i denna match var returtagningarna. Vi stod inte riktigt upp mot de stora spelarna i början av matchen. Men det blev bättre och bättre allt eftersom, säger Brahes tränare Niklas Penndal.

I andra perioden fortsatte Kalmar att ha några poängs försprång. Med fyra minuter kvar av andra perioden hade dock Brahe börjat komma allt närmre. Efter en timeout kvitterade dem till 25-25 och gick snabbt där efter upp i ledning. Som mest kom Brahe upp i en åttapoängsledning i perioden. Glädjen varade dock inte länge då Kalmar kvitterade innan halvtidspaus med poängen 39-39.

-Vi bytte till zonförsvar och ändrade taktiken i anfall och testade lite nya grejer. Vilket visade sig vara bra, säger Brahes point guard Mark Andersson.

Brahe började få ett övertag efter halvtidspausen men siffrorna fortsätter att vara jämna. Inför fjärde stod resultatet 56-52. Men här växlade hemmalaget upp och började slappna av i spelet. Samtidigt blev Kalmar allt mer stressade och tog en del dåliga beslut. Där med tog Brahe tillslut hem segern med slutresultatet 80-62.

-Vi fick med oss några treor och det gick riktigt bra i fjärde. Vi har väldigt bra kemi i laget i år till skillnad från förra året. Nu ligger fokus på att komma in i götalandsserien och ta steget upp till division 1, säger Andersson.

-Det är den här tuffheten och de här fysiska matcherna vi behöver spela. Det är en riktigt bra match för oss att ha i bagaget eftersom vi förhoppningsvis kommer spela mycket sådana matcher i götalandsserien efter jul, säger Penndel.

Poängplockare, Brahe: Cato 30, Torovic 18, Mathieu 8, Vaino 6, Forsman 6, Macig 5, Kerawhn 3, M. Andersson 2, Iman 2.

Rebecca Candevi

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen