Sport Hockey

HV vann svängig match i Finland – vidare till åttondelsfinal

HV vann svängig match i Finland – vidare till åttondelsfinal

HV71 åkte till Finland för den andra matchen i 16-delsfinalen mot finska Lukko Rauma. Det blev en svängig match men HV71 vann till slut och är nu vidare till åttondelsfinal.

HV71 kom till returmötet i CHL mot Lukko Rauma med en 2-0 seger i ryggen och gott självförtroende från senaste tidens SHL-matcher. Men HV fick en tuff start på matchen. I en svängig första period var det hemmalaget som tog ledningen genom Peter Tiivola efter ungefär fyra minuters spel.Men HV kom snabbt tillbaka och Mattias Tedenby kunde kvittera till 1-1 efter att ha krigat in i en retur i mål. Lukko Rauma gjorde sedan snabbt 2-1 och var återigen i förarsätet.Men några minuter senare fick HV chansen i powerplay och det utnyttjade laget. Ted Brithén sköt snyggt in kvitteringen till 2-2.

I den andra perioden tog det finska laget återigen ledningen. Jesse Virtanen kom i ett bra läget och kunde snyggt göra 3-2 till Lukko Rauma.  Men HV kom tillbaka ännu en gång genom Christoffer Törngren. Men sen var det dags för HV att få ta ledningen. Erik Andersson satte fart och kom fri och gjorde snyggt 4-3 till HV71. Och efter två spelade perioder var det fördel HV71 som då ledde med 6-3 sammanlagt.

I den tredje perioden lyckades HV71 stänga matchen, trots att hemmalaget pressade på i slutet. Men det blev seger med 4-3 och därmed är HV klara för åttondelsfinal. Där väntar vinnaren i matchen mellan Sparta Prag och Kärpät.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen