Sport Fotboll Jönköping

J-Södra fortfarande på jakt: ‘‘Undersöker’’

J-Södra fortfarande på jakt: ‘‘Undersöker’’

Jönköpings Södra är på jakt efter en ny ordförande. Men det finns ännu inget konkret namn för posten.
   – Vi ligger ganska lågt för närvarande, säger valberedningens ordförande K-G Gustafsson.

I somras aviserade Sune Lantz att han inte skulle ställa upp för omval som ordförande i Jönköpings Södra. Jakten efter hans ersättare inleddes.

I september kom beskedet att Lantz avgick som ordförande med omedelbar verkan. Detta trots att ingen efterträdare utsetts.

– Jag har ju rätt mycket aktiviteter privat då i form av affärsverksamhet. Jag vill satsa lite på det. Sedan är det en brytningspunkt. Vi har ju lyckats ordna till de förutsättningar som krävdes för allsvenskt spel gällande finansiering och organisationen kring Stadsparksvallen, sade Lantz till Jmini/JKPG Live då.

Nu, två månader efter avhoppet, står J-Södra fortfarande utan en ordförande. Och frågan ser inte ut att bli löst inom den närmsta tiden.

– Vi ligger ganska lågt för närvarande. Vi håller på att jobba och undersöker fortfarande. Vi har inget konkret än så länge, säger K-G Gustafsson, valberedningens ordförande, till JKPG Live/Jmini.

– Vi har namn som vi jobbar med. Men det är ingen som vi direkt pekat och frågat om den ska bli ordförande.

Efter Lantz avhopp klev styrelseledamoten och Hallpressens vd Mats Tidstrand in som tillförordnad ordförande.

– Vi tycker samtidigt att det funkar rätt så bra i styrelsen i dag. Vi vet inte om vi kommer med något innan årsmötet eller om det blir till medlemsmötet i november, säger Gustafsson.

Så det är inte otänkbart att det blir Mats Tidstrand eller någon annan ledamot som får ordförandeposten?

– Jag kan inte säga någonting över huvud taget om jag ska vara riktigt ärlig. Vi är väldigt öppna. Sedan vem det kommer bli kan jag inte svara på.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Han kan bli nästa MFF:are i J-Södra

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen