Kul att veta Öster

Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria?

Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria?Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria? bild nr 2Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria? bild nr 3Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria? bild nr 4
Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria? bild nr 6Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria? bild nr 7Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria? bild nr 8Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria? bild nr 9

Pizzeria Prima på Östra Storgatan är först ut i Jminis nya artikelserie där vi vill hylla våra lokala pizzahjältar. Pizzeria Prima har levererat pizza till Jönköpingsborna sedan sju år tillbaka under ledning av Suphi Kara.

När Jmini besöker Pizzeria Prima är lunchruschen precis förbi. Vi slår oss ner vid ett av borden tillsammans med restaurangägaren Suphi Kara, som tillsammans med sin äldsta son George och ytterligare fem anställda dagligen levererar pizza, kebab och sallader till Jönköpingsborna.

70 till 80 timmar i veckan

Dagens intensivaste pass är förbi, men ännu väntar flera timmars arbete för Suphi. Det är inte ovanligt att han arbetar 70 till 80 timmar i veckan.

– Man måste vilja för att orka. Du är tvungen. Men det är kul, det är det här jag är bra på. Man träffar väldigt mycket människor, säger Suphi.

"Kunderna ska inte lukta os"

Han berättar att han har arbetat på pizzeria i hela sitt liv. Som 13-åring fick han sin första anställning och fyra år senare drev han ett eget ställe i Nässjö. Därefter har han arbetat på pizzerior i ett flertal olika städer, bland annat i Nyköping och Vaggeryd, innan han till slut slog sig ner i Jönköping och öppnade pizzeria Prima.

För att sticka ut i en pizzastad som Jönköping påpekar Suphi att man måste kunna erbjuda sina gäster det lilla extra, det som de andra inte har.

– Vi gör god mat, ger bra service och ser till att ha moderna och fräscha lokaler. Kunderna ska inte lukta os när de lämnar min pizzeria.

När Suphi är ledig umgås han helst med sin familj som består av fru och tre barn. Han tycker även om att promenera, träna, titta på sport och dricka whisky.

Fem snabba:

1. Vilken är Primas populäraste pizza?

– Batman med skinka, kebabkött, rå lök och kebabsås.

2. Är Jönköping en pizzastad?

– Ja.

3. Pizza eller kebab?

– Kebab.

4. Favoritingrediens på pizzan?

– Kebab. Det ska inte vara för mycket ingredienser på pizzan.

5. Vad är din favoritmat?

– Burgul och kyckling, eller kebabpizza.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen