Mördarclownerna närmar sig Jönköping – sätter skräck i folk på gatan

Mördarclownerna närmar sig Jönköping – sätter skräck i folk på gatan

Fenomenet med clowner som sprider skräck på gatorna verkar ha kommit till Sverige. Nu går polisen ut och varnar alla som överväger att haka på den växande trenden.
   – Vi kommer åka ut och kontrollera alla misstänkta brott där vi får kännedom om det här, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman till P4 Jönköping.

Sedan i somras har det uppstått en trend av att klä ut sig till clown och skrämma folk i sin omgivning. Det hela började i USA, men har sedan spridit sig till Australien och Storbritannien.

Bilder och filmklipp med skräckclowner har spridits som en löpeld på sociala medier de senaste månaderna. Inspirationen till beteendet tros komma från Stephen Kings "Det" eller tv-serien "American horror story".

Nu verkar trenden med så kallade "killer clowns" även ha nått Sverige. På senare tid har det rapporterats om clowner som skrämts i flera svenska städer, bland annat i Stockholm, Linköping och Skövde.

LÄS MER: Skräckclownerna har nått Jönköping

Därför går nu polisen ut och vädjar till alla som överväger att haka på den växande trenden.

– Det är ju ett rent idiotiskt beteende att ge sig ut utklädd och hota och skrämma folk. Och dessutom är det ju brottsligt, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman till P4 Jönköping.

Enligt Kliman finns risken att den som klär ut sig själv blir skadad av någon som upplever sig hotad.

– Vi kommer åka ut och kontrollera alla misstänkta brott där vi får kännedom om det här, säger han.

Har du sett en clown? Kontakta oss på press@jmini.se eller skicka ett meddelande på vår Facebook.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen