Sport Hockey Jönköping

Jönsson: En seger värd mer än tre poäng

Jönsson: En seger värd mer än tre poäng

HV71 besegrade Rögle med 1–4. Och segern betydde mer än bara tre poäng, skriver Jminis Adam Jönsson. 

Det här var en seger som betydde mer än bara tre poäng. Det var en psykologisk triumf för ett lag i medvind. För Rögle verkar det vara precis tvärtom (men det får mina skånska kollegor utvärdera).

Förra säsongen förlorade HV71 samtliga fyra möten med Rögle. I år har laget börjat på absolut rätt fot mot de grönklädda skåningarna. Att bryta en sådan dyster svit – även om spelarna kanske inte tänker på den – är starkt och ger styrka framöver.

Och det var HV71:s match. Trots att laget kom till spel utan flera nyckelspelare var det egentligen aldrig något snack om saken. Gästerna var, precis som vi sett under stora delar av säsongsinledningen, det spelförande laget och satte press på hemmalaget. Rögle hade sina stunder men segern kändes egentligen aldrig hotat.

Det var också en psykologisk viktig seger efter den tunga förlusten senast. Förmodligen var det ett och annat HV-fan som undrade om den fina sviten skulle raseras helt efter kollapsen mot Örebro. Men HV71 visade allt det som inte fanns där i matcherna mot Rögle (eller något annat lag för den delen) förra året.

HV71 spelar med ett lugn och en trygghet i sitt spel som gör att det mesta flyter.

Dessutom fick Teemu Laine – och Kevin Stenlund – sätta sin första balja för året samtidigt som Martin Thörnberg fortsätter producera. Den gemensamma nämnaren för deras framgång i dag? Ted Brithén och hans, stundtals, briljanta speluppfattning.

När HV-centern spelar så bra som han gjort i inledningen av årets säsong borde han vara med i snacket om en plats i Tre Kronor.

Den här texten har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Efter fyra raka förluster – HV71 bröt dystra sviten

LÄS MER: Jönsson: Därför ska vi ta CHL på allvar

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen