Sport Fotboll Jönköping

Jönsson: Ett beslut som kan få konsekvenser

Jönsson: Ett beslut som kan få konsekvenser

Jönköpings Södra fick bara 1–1 mot BK Häcken efter en tveksam straff för gästerna. Beslutet kan få konsekvenser i bottenstriden, skriver Jminis Adam Jönsson. 

De har ett svårt jobb. Ibland blir det fel. Men när det gäller som mest får det inte bli så fel som det blev när Jönköpings Södra mötte BK Häcken på Stadsparksvallen.

Hemmalaget var på väg mot en viktig trea. Då kom beslutet som gjorde tre poäng till ett. Och som TV-bilderna visade var det ett felaktigt beslut.

Domarna är bara människor. De kan också göra fel. Men i dagens situation fanns det mycket som pekade på att det faktiskt inte var straff, bland annat att halva gräsmattan for upp och att bollen stack åt sidan.

För J-Södras del skulle de två tappade poäng kunna innebära att bottenstriden blir betydligt jämnare de fyra sista omgångarna. En trepoängare hemma mot Häcken hade varit en fin skalp inför avslutningen. Då hade J-Södra varit tio poäng före Helsingborg på kvalplatsen. Nu är avståndet ‘‘bara’’ åtta.

Häcken hade visserligen tillräckligt mycket av spelet i den andra halvleken för att förtjäna en kvittering (lika mycket som J-Södra förtjänade sin ledning efter den första halvleken). Men det rättfärdigar förstås inte ett felaktigt beslut.

Å andra sidan brukar saker som felaktigt dömda, eller inte dömda, straffar och frisparkar jämna ut sig under en säsong.

Men i dag kom straffbeslutet att spela en avgörande roll.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: J-Södra fortfarande på jakt: ‘‘Undersöker’’

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen