Bra att veta

Röda mattan och fanfar när ny mötesplats invigs

Röda mattan och fanfar när ny mötesplats invigsRöda mattan och fanfar när ny mötesplats invigs bild nr 2Röda mattan och fanfar när ny mötesplats invigs bild nr 3Röda mattan och fanfar när ny mötesplats invigs bild nr 4
Röda mattan och fanfar när ny mötesplats invigs bild nr 6Röda mattan och fanfar när ny mötesplats invigs bild nr 7

Idag rullades röda mattan ut när Jordbruksverket och Skogsstyrelsen invigde sin nya gemensamma mötesplats Skogsbrynet på Vallgatan i Jönköping. 

Under måndagen invigde Jordbruksverket och Skogsstyrelsen sin nya gemensamma mötesplats som också är ny huvudentré till byggnaden på Vallgatan. Tanken med lokalen är att den ska bidra till att föra myndigheternas verksamheter närmare varandra.

Jordbruksverkets och Skogsstyrelsens generaldirektörer Leif Denneberg och Herman Sundqvist var på plats för att inviga den nya mötesplatsen. Efter fanfar och tal skrev de både myndigheterna på en överenskommelse om samverkan.

– Invigningen av mötesplatsen är en symbolisk handling för mer samarbete mellan oss. Jord och skog sitter ihop på så många sätt, säger Herman Sundqvist.

Den nya mötesplatsen som ger Jordbruksverket och Skogsstyrelsen sammanlagt 13 gemensamma mötesrum, har man döpt till Skogsbrynet. Här finns även en trevlig lounge och en kaffehörna.

– Här ska mångfalden spira och nya idéer ska kläckas, säger Leif Denneberg.

I samband med ombyggnaden av huset har myndigheterna också låtit installera 130 kvadratmeter solpaneler på Jordbruksverkets tak. Solpanelerna kommer att ge el motsvarande 25 000 kilowattimmar per år.

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen