Sport Fotboll Jönköping

Ersatte Cibicki: ‘‘Kändes riktigt bra’’

Ersatte Cibicki: ‘‘Kändes riktigt bra’’

Med Pawel Cibicki på skadelistan fick Dzenis Kozica förtroende längst fram i J-Södra-anfallet mot BK Häcken. Och forwarden var nöjd med sin insats. 
   – Det kändes riktigt bra, säger Kozica.

Inför söndagens match mot BK Häcken fick Jönköpings Södra ett tungt besked. Stjärnan Pawel Cibicki kunde inte medverka på grund av en bruten tå.

Ersättare längst fram i J-Södra-anfallet blev Dzenis Kozica som under stora delar av säsongen hållit till på en kant. Men det dröjde inte länge innan ‘‘de grönes’’ nummer 7 hade presenterat sig.

Efter bara omkring 20 sekunder tog Kozica en djupledslöpning och var nära att sätta 1–0 till hemmalaget.

– Det var ett riktigt bra läge men jag var lite ur vinkel så jag fick inte på ett så bra skott, säger Kozica till JKPG Live efter söndagens match.

Men forwarden skulle få viss revansch. När Daryl Smylie sköt 1–0 i den första halvleken var Kozica delaktig i förarbetet.

Matchen slutade till sist 1–1 och Kozica var nöjd med både sin egen och lagets insats.

– Det kändes riktigt bra. Jag kände mig inblandad mycket i spelet, både i djupled och när jag droppade ned, säger J-Södra-forwarden.

– Vi gör en riktigt bra laginsats, bra disciplinerade, jobbar för varandra och vi skapar chanser framåt. Det var surt att vi fick ett kryss. Det kändes som att vi kunde vunnit den här matchen.

I nästa omgång ställs J-Södra, som nu har åtta poäng till godo på Helsingborg på kvalplatsen, mot Djurgården.

–  Vi har chansen att vinna varje match. Det ska bli kul att spela mot Djurgården på deras hemmaplan. De har mycket fans och det är alltid kul att spela inför mycket folk. Det är bara att fortsätta som vi gjort hittills, säger Kozica.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Södrastjärnan inför slutspurten: ‘‘Kollar på de som är framför’’

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen