Sport Hockey Jönköping

Jönsson: Så ska HV71 knäcka skrällaget

Jönsson: Så ska HV71 knäcka skrällaget

HV71 tar i kväll emot Karlskrona hemma i Kinnarps Arena. Jminis Adam Jönsson har tagit fram tre nycklar till tre poäng för hemmalaget. 

Det är två formstarka lag som gör upp i Kinnarps Arena i kväll när HV71 tar emot Karlskrona. 

Hemmalaget ligger trea i tabellen med 16 poäng på åtta matcher. Gästerna placerar sig på andraplats med 17 poäng efter åtta omgångar. 

Men det finns en del som talar för en HV-seger i kväll. Här är tre nycklar till tre poäng. 

Känn stödet från fansen
När Kinnarps Arena kokar är det svårt att möta HV71. Och hemmalaget kommer dessutom med en fin skalp borta mot Rögle i ryggen. Om fansen gör det de brukar kommer det bli tungt för Karlskrona att stå emot. 

Special teams blir avgörande
HV71 har ett bra powerplay. Samtidigt drar Karlskrona på sig få utvisningar. Hemmalagets PP måste leverera när de väl får chansen. På andra sidan måste HV dessutom hålla sig ifrån utvisningsbåset. KHK:s powerplay har varit något svagare än HV71:s samtidigt som hemmalaget spelat helt okej i boxplay. Men onödiga utvisningar kan, som de allra flesta vet, straffa sig rejält för de blåklädda. 

Vinn matcherna i matchen
Två av SHL:s bästa poängplockare i Martin Thörnberg och Alexander Bergström kommer göra upp på isen i kväll. Likaså målvakterna Fredrik Pettersson-Wentzel (som vi förutsätter kommer stå för HV71) och Johan Holmqvist för gästerna. Det gäller för HV-spelarna att här vinna matcherna i matchen. Om ‘‘PW’’ kan stå på huvudet som han gjort så många gånger förr samtidigt som Thörnbergs målform håller i sig talar mycket för att HV tar ännu en trea i kväll. 

Den här texten har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Det blir straffet för HV-stjärnan

LÄS MER: Jönsson: En seger värd mer än tre poäng

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen