Blåljus Kaxholmen

Polisen tar till mordbibeln för att lösa brottet

Polisen tar till mordbibeln för att lösa brottet

Polisen utreder nu det misstänkta mordet i Kaxholmen enligt PUG-metoden som också har kommit att kallas för polisens mordbibel. Under morgondagen kommer en obduktion av den avlidne mannen att göras av rättsläkare i Linköping.

Polisen fortsätter att arbeta efter teorin att ett mord har begåtts i Kaxholmen där en man i 40-årsåldern hittades död i går morse. 

LÄS MER: Person hittad död – polisen utreder mord

– Vi kan varken bekräfta eller avfärda att ett brott har begåtts. Men vi utreder ur ett mordperspektiv, säger Tommy Thorngren, presstalesman vid polisen i Jönköping.

Polisens arbete sker nu enligt PUG-metoden som används vid större utredningar.

– Vi utreder brett och är inte inlåsta vid något. Imorgon väntas ett preliminärt besked från rättsläkare, säger Tommy Thorngren.

Flera personer har blivit förhörda på polisstationen, men ingen av dem är misstänkt i ärendet.

Under tisdagen kommer polispatruller fortsätta att prata med boende i området där mannen hittades. Man pratar även med personer i den avlidne mannens närhet.

– Det är även intressant att prata med de som inte har sett något för att vi ska kunna bilda oss en tidsaxel kring händelsen.

Polisen uppger att den fortfarande är intresserad av allmänhetens information kring händelsen. Den som befunnit sig i området det senaste dygnet uppmanas höra av sig  till 114 14.

LÄS MER: Då kommer besked om dödsorsaken

LÄS MER: Bekräftat: Den avlidne är en man i 40-årsåldern

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen