Bra att veta

Polisen dementerar påstådd clownattack

Polisen dementerar påstådd clownattack

Nej, allmänheten behöver inte hålla sig hemma under höstlovet på grund av en väntad clownattack. Inlägget som sprids på sociala medier, undertecknat polisen, är falskt. 

Just nu cirkulerar ett inlägg på sociala medier angående att polisen skulle varna för en clownattack under höstlovet och att polisen därmed uppmanar medborgare att hålla sig hemma. Denna information är helt felaktig, skriver polisen på sin hemsida. 

Det händer att felaktig information och falska varningar som uppges komma från polisen sprids i sociala medier. 

När Polismyndigheten går ut med skriftlig information eller varningar så publiceras det på polisen.se eller via polisens officiella konton i sociala medier där myndigheten är en tydlig avsändare.

Att skrämma någon kan vara brottsligt

Polisen vill även uppmärksamma allmänheten om att skrämma någon kan ge konsekvenser. Om man skrämmer en person kan man göra sig skyldig till ofredande. Om man dessutom hotar om våld kan man göra dig skyldig till olaga hot alternativt grovt olaga hot. En person som blir utsatt för ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp, till exempel olaga hot, har rätt att använda våld för att skydda sig, så kallat nödvärn, i vissa situationer.

Polisen uppmanar också till att anmäla om man blir utsatt för brott. Antingen genom att uppsöka närmaste polisstation eller genom att ringa 114 14. 

LÄS MER: Lista: De skummaste trenderna genom åren

LÄS MER: Video: Här jagas hon av skräckclownerna

LÄS MER: Fem saker du ska göra om du möter en skrämmande clown

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen