Kul att veta

"Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza"

"Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza""Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza" bild nr 2"Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza" bild nr 3"Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza" bild nr 4
"Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza" bild nr 6"Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza" bild nr 7"Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza" bild nr 8"Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza" bild nr 9
"Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza" bild nr 11

På pizzeria Hawaii är det personliga mötet med kunden det viktigaste. Där tar man sig tid att prata med sina gäster och anpassar gärna maten efter önskemål.
   – Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza, säger Edmon Merza.

För tre år sedan öppnade Edmon Merza, tillsamman med två anställda, pizzeria Hawaii på Östra Storgatan i Jönköping. Men att baka pizza var inget nytt för Merza, det har han gjort i över femton år. 

IS tog över hans hem

Edmon Merza kommer från Syrien men har idag både sin familj, bestående av fru och två barn, samt den närmaste släkten i Sverige. Området som han bodde i har IS tagit över, och sedan dess har han inte kunnat besöka sitt forna hemland.

– Det känns tomt och ovisst att inte ha något kvar i Syrien. Man vill ha båda, säger Edmon Merza.

Drivs av den sociala biten

Idag lägger Edmon Merza över 70 timmar i veckan på sin pizzeria. Han säger skämtsamt att förhoppningar på semester i framtiden är det som gör att han orkar arbeta så mycket.

Det bästa med att driva en pizzeria är, enligt Merza, den sociala biten men även friheten att kunna styra över sin egen tid.
Merza anser att det personliga bemötandet är det som gör att pizzeria Hawaii sticker ut i pizzastaden Jönköping.

– Vi hinner prata med våra besökare och vi har tid att anpassa maten efter kundernas önskemål. Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza, säger Edmon Merza.

Orientalisk lahem agon och turkisk pizza

Merza söker hela tiden efter nya influenser för att utveckla sin pizzeria. Han har bland annat planer på att utöka sin meny. Orientalisk lahem agon och turkisk pizza är några maträtter som snart kan finnas att beställa på pizzeria Hawaii.

När Edmon är ledig umgås han helst med sin familj. Han tycker även om att promenera och följer gärna HV71 på sin fritid.

LÄS MER: Elektrikern bakom den populära kebaben på Rhodos

LÄS MER: Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria?

Fakta

10 snabba:

1. Namn?

– Edmon Merza

2. Ålder?

– 50 år

3. Populäraste pizzan?

– Husets special, en kebabpizza med pommes frites.

4. Pizza eller kebab?

– Kebab

5. Favoritmat?

– Grillat

6. Favoritingrediens på pizzan?

– Räkor

7. Favoritfilm?

– Jag hinner aldrig titta på film. Men det blir en hel del filmklipp på sociala medier.

8. Favoritmusik?

– Country

9. Sport eller kultur?

– Sport

10. Sommar eller vinter?

– Sommar

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen