Sport Hockey

HV71 J20 straffade Malmö

HV71 J20 straffade Malmö

Det såg ut som om matchen mellan HV71 J20 och Malmö Redhawks skulle sluta 0-0. Men efter två snabba mål av båda lagen i slutet av tredje perioden blev det 1-1 och matchen fick avgöras på straffar. Där drog HV71 det längsta strået.

 

Matchen mellan HV71 och Malmö Redhawks i J20 Superelit Södra blev en målsnål historia. Trots att båda lagen sköt en hel del, HV vann skotten med 30-28, så såg det länge ut att bli en mållös historia. Men med fyra minuter kvar att spela gjorde hemmalaget 1-0. Martin Jönsson gjorde målet som såg ut att bli det mål som skulle avgöra matchen. Men bortalaget ville annat och en minut senare kvitterade Filip Lennström till 1-1 och matchen gick till förlängning. Och även förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar.

I straffläggningen var det HV71 som var starkast. Rasmus T Andersson satte den första straffen för HV och Filip Lennström satte därefter Malmös första. I den andra straffrundan var det Isac Brännström som slog HV:s straff och gjorde mål och 2-1 för HV i straffläggningen. Brännströms straff blev också den avgörande i matchen och HV tog hem extra poängen.

HV ligger nu tvåa i tabellen fyra poäng efter serieledande Örebro men men två matcher mindre spelade. Nästa match för HV J20 är imorgon hemma mot Rögle.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen