Sport Fotboll

Mariebo föll på slutet

Mariebo föll på slutetMariebo föll på slutet bild nr 2Mariebo föll på slutet bild nr 3Mariebo föll på slutet bild nr 4
Mariebo föll på slutet bild nr 6Mariebo föll på slutet bild nr 7Mariebo föll på slutet bild nr 8Mariebo föll på slutet bild nr 9
Mariebo föll på slutet bild nr 11Mariebo föll på slutet bild nr 12Mariebo föll på slutet bild nr 13Mariebo föll på slutet bild nr 14
Mariebo föll på slutet bild nr 16Mariebo föll på slutet bild nr 17Mariebo föll på slutet bild nr 18Mariebo föll på slutet bild nr 19

Nära skjuter ingen hare. Så var det verkligen när Mariebo åkte ur cupen under lördags eftermiddagen.

Den kyliga höstpromenaden till vallen i Jönköping lockade inte till storpublik när Växjö DFF gästade Mariebo i omgång tre av svenska cupen.

Mariebo var verkligen Up for the cup, som man säger i Storbritannien.

Mariebo överraskade
Ändå var det hemmalaget som skulle bjuda på ledningsmålet, när Ellen Toivio krigade sig in i straffområdet innan hon slog en pass snett inåt bakåt till Therese Hagbyhn, som slängde sig fram och stötte in 1-0 till Mariebo innan halvtid.

Ett mål som såg mer ut som en överraskning efter att motståndarna Växjö DFF haft de främsta möjligheterna efter första halvlek. En halv halvlek som speglades av tekniska och individuella misstag från bägge lagen.

Inhopparen kvitterade
Gästande laget från Växjö spelar till vardags i Elitettan, en division högre upp än Mariebo och det skulle synas ute på planen. När inhopparen, nummer tio Ritah Kivumbi hoppade in fick gästerna mer luft under vingarna.

Timmen in i matchen skulle just inhopparen Ritah Kivumbi placera in kvitteringsmålet efter en djupledspass från Venera Rexhi som briljerade med sina dribblingar den här kalla dagen.

Matchen levde upp på ett helt annat sätt och båda lagen gick för segermålet i en match där kvalitén höjde sig efter första halvleken.

Rahwa Mehari Solomun blev Mariebos vassaste spjut framåt när hon vid flera tillfällen vid möjligheter. Växjö skapade målchanser som också blev farliga. Hemmalagets försvar hängde vid flera gånger inte med gästernas tempoväxlingar.

Slog till dubbelt
När den lilla skaran på åskådarplats väntade på att temperaturen skulle sjunka och matchen skulle gå mot förlängning, slog Växjö till dubbelt. 1-2 kom på ett skott utanför straffområdet från Lova Hansson och inom loppet av en minut senare kom 1-3 av gästande-lagets ”Ronaldinho, Venera Rexhi som petade in bollen i öppet mål.
– Jag upplever det här som surt att förlora, vi gör en bra match men Växjö har kvaliteterna och spetsen som vi saknar, sade Mariebo-tränaren Christian Blick.

Nära skräll
Mariebo såg länge ut att stå för ännu en skräll mot ett lag i Elitettan. Men nu kom förlusten efter två sena mål från Växjö. Det innebär att Mariebo nu är ute ur svenska cupen.
– Jag kan tycka att det finns mycket fotboll i det här laget och att tempot finns där, det gäller bara att vi vågar till nästa säsong för det ser lovande ut, sade Christian Blick som tycker att laget kan mäta sig med Elitettan.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen