Sport Handboll Jönköping

Fjärde raka segern för Hallby

Fjärde raka segern för HallbyFjärde raka segern för Hallby bild nr 2Fjärde raka segern för Hallby bild nr 3Fjärde raka segern för Hallby bild nr 4
Fjärde raka segern för Hallby bild nr 6Fjärde raka segern för Hallby bild nr 7Fjärde raka segern för Hallby bild nr 8Fjärde raka segern för Hallby bild nr 9
Fjärde raka segern för Hallby bild nr 11Fjärde raka segern för Hallby bild nr 12Fjärde raka segern för Hallby bild nr 13Fjärde raka segern för Hallby bild nr 14
Fjärde raka segern för Hallby bild nr 16Fjärde raka segern för Hallby bild nr 17Fjärde raka segern för Hallby bild nr 18Fjärde raka segern för Hallby bild nr 19
Fjärde raka segern för Hallby bild nr 21Fjärde raka segern för Hallby bild nr 22

Säsongens nykomling Hallby fortsätter att överraska.
Hemma mot Tumba kom fjärde raka segern för Kim Shepherds lag. Nu går Hallby upp som serieledare i allsvenskan.

Efter en stor besvikelse i premiären har Hallby nu fyra raka segrar som nykomlingar i allsvenskan. Mot Tumba handlade det mesta om hur stora siffror det skulle bli när Hallby till slut vann med 36-19 (17-9).

Överlägsna
Hemmalaget var totalt överlägsna i allt på planen och det syntes att det var en stor klasskillnad på Hallby och gästerna Tumba som inte hade mycket att stå upp med ikväll.

Redan i den första halvleken stod defensiven upp samtidigt som offensiven gjorde mål på allt. Effektiviteten var påtaglig den här kvällen där nästan allt gick rätt för Hallby.

Hundraprocentig lagkapten
Lagkaptenen Getoar Gjikokaj satte allt och blev hundraprocentig med sina tio mål.

–Det var en rolig match och det gäller att sätta dit dem, jag har nöt mycket i de senaste veckorna för att komma i form, sade den stekhete målskytten.

I den andra halvleken var hoppet helt dött för Tumba som fick se Hallby göra mål på mål, och de kom väldigt snabbt.

”Vi krigar för varandra”
Slutresultatet blev till slut 36-19 och Tumba var aldrig med när Getoar Gjikokaj och målvakten Johan Persson storspelade.

–Mycket handlar om att vi är ett sammansvetsat lag som krigar för varandra. Just i den här matchen är vi väldigt pålästa och ingen går utanför ramarna i taktiken som vi bestämde, förklarade lagkaptenen Getoar Gjikokaj.

Fjärde raka segern innebär att Hallby går upp som serieledare, vilket betyder att laget är på en direkt uppflyttningsplats.

– Det glädjer mig att Anton Andersson kommer in och visar att vi har bredd, men också att målvakts- och försvarsspelet är nyckeln till segern, förklarade tränaren Kim Shepherd.

Nyförvärvet debuterade
Nyförvärvet Hayder Al-Khafadji från Redbergslid, fick debutera.

–Det var kul att vi fick släppa in honom här på hemmaplan i slutet, men Johan var fantastisk så vi hade ingen anledning till ett byte egentligen, berömde Hallby-tränaren som också tyckte att förstamålvakten skötte sig exemplariskt.

Tuffa bortamatcher väntar
Nu väntar en fantastisk tung vecka med tre matcher på sex dagar. Mot två topplag som Alstermo och Lindesberg.

– Att ta med detta till de två svåra bortamatcherna är oerhört skönt för oss, avslutade Kim Shepherd.

 

Matchfakta

Dagens målskyttar: Getoar Gjikokaj (10), Joel Järlfors (8), Tobias Stridh (5), Robin Svensson (4), Olle Ek (3), Pål Wetterbrandt, Markus Erlandsson, Anton Andersson, Charles Hugosson, Johan Jonsson, Oliver Löfwenius.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen