Sport Fotboll Jönköping

BRAGDEN: J-Södra säkrade kontraktet mot storlaget

BRAGDEN: J-Södra säkrade kontraktet mot storlaget

J-Södra spelar allsvensk fotboll även nästa säsong. Laget besegrade Djurgården på bortaplan med 2-0.

 

Nu är det helt klart att J-Södra spelar fotboll i allsvenskan nästa säsong också. Efter att Helsingborg spelat 0-0 mot Örebro hade J-Södra avgörandet i egna händer. Och laget tog den chansen och besegrade Djurgården med 2-0 borta på Tele2 Arena.

Hemmalaget inledde matchen starkast och skapade ett par farliga lägen att ta ledningen på. Men J-Södra jobbade sig in i matchen ju längre halvleken gick. Och kunde precis innan halvlek ta ledningen. Daryl Smylie nådde högst på ett inlägg och kunde snyggt nicka in 1-0 till J-Södra.

Fem minuter in i den andra halvleken så kom nästa mål för J-Södra. Dzenis Kozica kom i ett bra läge i Djurgårdens straffområde och gjorde med ett snyggt skott 2-0 till gästerna. Ett mål som gjorde att J-Södras kontrakt kändes i stort sett klart. J-Södra backade efter det tillbaka och gjorde det svårt för Djurgården att skapa några farliga chanser. Djurgården pressade på mot slutet och hade en boll på mållinjen som rensades undan av J-Södraförsvaret men närmare än så kom inte stockholmarna. J-Södra vann med 2-0 och spelar allsvensk fotboll även nästa säsong.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen