Bra att veta

Här byggs 66 nya hyresrätter

Här byggs 66 nya hyresrätterHär byggs 66 nya hyresrätter bild nr 2Här byggs 66 nya hyresrätter bild nr 3Här byggs 66 nya hyresrätter bild nr 4
Här byggs 66 nya hyresrätter bild nr 6

I dag togs det första spadtaget till vad som kommer att bli 66 nya hyreslägenheter på Dalvik. Det är byggherren Willhem och entreprenören Blue Wall Construction som står bakom projektet.

I mars 2018 beräknas bygget av 66 nya hyreslägenheter i kvarteret Räven på Dalvik vara klara för inflyttning. Under tisdagen togs det första symboliska spadtaget för projektet som leds av byggherren Willhem och entreprenören Blue Wall Construction. Byggnaden kommer att bli sex våningar hög och lägenheterna blir i storlekarna ett rum och kök till tre rum och kök.

Willhems vd Michael Granat beskriver spadtaget som en milstolpe i bolagets utveckling då detta är deras första egenregi-projekt för nybyggnation.

– Vi tycker att det här känns skitkul. Just Jönköping tycker vi väldigt bra om och staden har ett stort behov av att växa. Detta blir ett tillskott, säger Michael Granat.

Nyproduktionsarbetet genomförs med fokus på långsiktighet och med minsta möjliga påverkan på miljön. Bland annat installeras solcellspaneler på husets tak. Alla lägenheter kommer att utrustas med klinker i hallen, kakel/klinker i badrummet, tvättmaskin och torktumlare samt fiberuppkoppling. Det kommer även att finnas separata lägenhetsförråd, bilparkering och låsbar cykelförvaring.

Sedan tidigare har Willhem 18 fastigheter i Jönköping, bland annat på Ekhagen, Lerhagen, Rosenlund, Väster, Gräshagen, Trollberget, Dalvik och Centrum. 

LÄS MER: 66 nya lägenheter på Dalvik

LÄS MER: Idag tog Vätterhem första spadtaget på Torpa

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen