Sport

Lisa Johansson imponerade i finalen

Lisa Johansson imponerade i finalenLisa Johansson imponerade i finalen bild nr 2

Det kan vara svårt att kontrollera en sexårig häst. Men Lisa Johansson visade känsla när hon hamnade i toppen. Mikaela Alderin-Danielsson var mindre nöjd med sin uppvisning.

 

6-åriga häst-klassen handlar mest om hästens beteende, rörelse och lydnad. Med andra ord handlar det inte mycket om ryttaren. Två stycken Jönköpings-tjejer från klass 8 – 6-åriga hästar deltog i finalen under fredagseftermiddagen i dressyren kür.

Hamnade i topp
Lisa Johansson, med hästen Cobra började och det såg lovande ut. Hon visade kontroll men var inte helt perfekt i sin akt vilket gjorde att hon tappade i slutet av uppvisningen.

Domaren var dock positiv i sin bedömning.

”Rytmisk galopp, lite för hastig och vi skulle sett mer vikt i det han gör. Vi tycker att den här hästen är välutbildad och en positiv häst”.

Lisa Johansson fick till slut ett betyg på 78% vilket anses som ett bra resultat för tjejen från Svarttorps Ridsällskap, som hamnade tvåa i finalen.

Mikaela Alderin-Danielsson från Jönköpings Fältrittklubb, med hästen Bossanova hade också en del missar och expeterna på läktaren tyckte att det var jämnt mellan de två lokaltjejerna.

Domaren gillade hästen rörelse men tyckte att hästen var spänd och ojämn i stora delar.
”Vi var väldigt förtjusta i traven och galoppen, den hade ett naturligt sätt att röra på sig. Tyvärr kom det störningar och betyget kunde därför kunde ha blivit större”.

”Det är väldigt svårt”
Mikaela Alderin-Danielsson hamnade på 69 procent och hon var inte nöjd med resultatet efteråt.
– Det kändes sådär för att hästen blev lite spänd idag, jag skulle nog ha avvaktat tills den andra hästen kom ut innan jag gick in, sade Mikaela Alderin-Danielsson som kom sist i gruppen.

Hur svårt är det för dem som inte förstår den här ridsporten?
– Det är väldigt svårt, när man jobbar med djur kan det lätt bli flyktinstinkter, och här har det varit mycket folk idag och mycket rörelse. Hästarna unga och det är inte lätt, berättade Mikaela Alderin-Danielsson innan hon gick in på priscermonin.

Storstjärnan Jan Brink från Helsingborgs fältrittklubb vann finalen med 83 procent och hans rutin visade stor klass under klassen uppvisning.

Fakta

Rid-experterna säger:
Allt över 60 procent sägs vara godkänt, medans 80-85 procent är mycket bra.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen