Kul att veta

De tog chansen och startade eget

De tog chansen och startade egetDe tog chansen och startade eget bild nr 2De tog chansen och startade eget bild nr 3De tog chansen och startade eget bild nr 4

”Du och jag” är det senaste tillskottet bland Jönköpings frisörsalonger. Det drivs av Rebecca Helmbring och Matilda Norgren sedan en vecka tillbaka och i fredags hade de invigning. – Det dök upp en chans och vi tog den, säger Rebecca Helmbring. 

När möjligheten att starta upp ett helt nytt ställe kom bestämde sig Rebecca Helmbring och Matilda Norgren för att våga ta den. Sedan en vecka tillbaka driver de den hemtrevliga frisörsalongen ”Du & Jag” på Väster i Jönköping.

Ett stort kliv

Tjejerna lärde känna varandra för fyra och ett halvt år sedan då Rebecca gjorde sin praktik på en frisörsalong som Matilda arbetade på vid den tidpunkten. Rebecca som är 22 år och nyligen examinerad från frisörprogrammet på Bäckadalsgymnasiet medger att det är ett stort kliv att ta att öppna en alldeles egen frisörsalong.

– Det innebär både mer ansvar och mer frihet. Hittills har det varit mer att göra än förväntat, men det känns samtidigt jättespännande. När man jobbar för sig själv tänker man inte på tiden på samma sätt som när man jobbar åt någon annan. Nu är fokuset hela tiden på kundens bästa, säger Rebecca Helmbring.

En avkopplande stund i hemmamiljö

Tjejernas ambition är att erbjuda sina kunder en klassisk frisörsalong i en hemtrevlig miljö. Salongen är liten men modernt och trevligt inredd. Den tar endast två kunder per gång, vilket ska bidra till känslan av just en lugn hemmamiljö.

– Vi var noga med att salongen inte skulle heta något med hår eller sax. Vi ville ha ett namn som sticker ut. "Du & jag" syftar till kunden och jag. Det ska ge en personlig känsla, säger Rebecca Helmbring.

– Tanken är att kunden ska kunna sitta här och få en avkopplande stund, säger Matilda Norgren.

Centralt och lugnt på samma gång

Frisörsalongen är belägen på en lugn gata, något som tjejerna tycker passar  bra in med deras affärsidé. 

– Lokalen ligger centralt fast på en lugn gata. Dessutom är det väldigt bra med parkeringar här, säger Rebecca Helmbring.

Fantastisk respons

Konkurrensen i staden är inget som oroar tjejerna i nuläget.

– Vi har våra kundkretsar sedan tidigare och hoppas att de ska vilja följa med oss hit, säger Rebecca Helmbring.

Nu vill tjejerna få snurr på verksamheten och de har satt upp olika delmål för att nå dit. Så här långt tycker ägarna att responsen har varit fantastisk.

LÄS MER: Salong Saxen fixar din frisyr både till vardag och fest

LÄS MER: Som klippt och skuren för jobbet

LÄS MER: Populär frisör satsar på eget i stan

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen