Världen

BILDEXTRA: Mats Greens exklusiva möte med Hillary Clinton: "Det kändes overkligt"

BILDEXTRA: Mats Greens exklusiva möte med Hillary Clinton: "Det kändes overkligt"BILDEXTRA: Mats Greens exklusiva möte med Hillary Clinton: "Det kändes overkligt" bild nr 2BILDEXTRA: Mats Greens exklusiva möte med Hillary Clinton: "Det kändes overkligt" bild nr 3

Under ett besök i Florida fick riksdagsledamoten Mats Green (M) från Jönköpings län ett exklusivt samtal med presidentkandidaten Hillary Clinton.
   – Hon var extremt väl påläst och kunde faktiskt mycket om Sverige. Hon kände till Huskvarna, men inte Jönköping, säger han.

För närvarande befinner sig Mats Green tillsammans med sex andra moderata riksdagsledamöter på en resa genom de amerikanska delstaterna Florida och South Carolina.

Syftet är dels att träffa svenska företag, och dels att bevaka slutspurten av det amerikanska presidentvalet.

Under ett stort valmöte i Daytona Beach i Florida passade Green på att byta några ord med det demokratiska partiets presidentkandidat Hillary Clinton. Han berättar att det kändes overkligt att få samtala med världens kanske mest kända kvinna.

– Hon var extremt väl påläst och kunde faktiskt mycket om Sverige. Hon kände till Huskvarna, men inte Jönköping, säger han till Jmini.

För Sveriges och Jönköpings del tror Green att Clinton är ett betydligt bättre val än republikanernas Donald Trump.

– Det är faktiskt första gången jag stöder en demokratisk presidentkandidat. Det gör jag även om jag i valet till senaten och representanthuset sympatiserar något mer med republikanerna. Men jag tycker Hillary är kompetent, säger han.

Green tror inte den senaste turen med FBI:s förundersökning mot Hillary Clinton kommer få någon avgörande betydelse för valutgången. Däremot har han i nuläget svårt att bedöma hur det hela kommer sluta om en dryg vecka.

– Det är svårt att säga. I Sverige tror många det är klart att det blir Hillary. Det vill jag varna för. Jag tror det blir extremt jämnt.

LÄS MER: M: Naivt att tro att flyktingkrisen är över

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen