Blåljus

Vansinnesfärd genom Jönköping – saknade körkort

Flera personer blev vittnen till en vansinnesfärd på Hermansvägen i Jönköping på tisdagsmorgonen. Föraren misstänks vara drogpåverkad och saknar körkort.

Det var strax efter klockan 8 som polisen fick kännedom om att en bil kört vårdslöst på Hermansvägen i Jönköping. Fordonet ska ha varit i dåligt skick och vittnen hade reagerat på dess framfart. 

Saknade körkort

När polisen kom till platsen hade föraren parkerat sitt fordon men stannat kvar i bilen. Polisen genomförde en kontroll av bilföraren, en man i 20-årsåldern. Då visade det sig att mannen saknade körkort och att bilen var belagd med körförbud. 

Hade en kniv i bilen

Polispatrullen fattade misstankar om att mannen kunde vara drogpåverkad och en husrannsakan genomfördes i fordonet. Vid genomsökning av fordonet och visitation av mannen påträffades bland annat en kniv och föremål som kan antas användas vid narkotikabruk. 

Mannen är nu misstänkt för grov olovlig körning, brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott och drograttfylleri. Han omhändertogs av polis och ska nu genomgå provtagning och förhör.

Polisen har tagit mannens bil i beslag enligt trafikbrottslagen, detta för att förhindra fortsatt brottslighet.

Bilen bärgades från platsen.

LÄS MER: Ilsken traktorligist hotade kommunpersonal

LÄS MER: Drogpåverkad utan körkort stoppades i lyxhusbil

LÄS MER: Körde rattfull i stulen bil

 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen