Affärer Affärsnyheter Jönköping

Jönköping bidrar med två finalister till "Årets vd 2016"

Jönköping bidrar med två finalister till "Årets vd 2016"

För femte året i rad delas utmärkelsen "Årets vd" ut i fyra kategorier. Marcus Hökenklo på Framtiden och Peter Hellgren på Consid är två bidrag från Jönköping. Den 14 november i Stockholm utses vinnarna i de olika kategorierna. 

Nu har 24 finalister till "Årets vd" och "Årets unga vd" utsetts. Det innebär att det är sex kandidater i varje kategori – Stora Företag, Mellanstora Företag, Mindre Företag och Årets unga vd.

Båda finalisterna hamnar under kategorin "Mellanstora företag". Man tittar på hur deras förmåga att leda människor genom ledarskap och huruvida det har fått människor att växa, hur de aktivt tar ansvar för hur företaget påverkar samhället ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. 

– Jag är otroligt glad och stolt, men ingen vd är någonting utan sitt sammanhang och sina medarbetare. Mitt sammanhang är Framtiden och det sammanhanget gör mig stolt och glad varje dag. Jag vill tacka alla underbara Framtidare. Jag försöker vara en så bra vd som vi förtjänar, säger Marcus Hökenklo, vd på Framtiden.

I juryn som ska utse årets vinnare i respektive kategorier ingår bland andra tv-profilen Kattis Ahlström och Catherine Sahlgren. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen