Sport Jönköping

Varit med sedan starten – nu går Sport JKPG:s stjärnreporter till SVT

Varit med sedan starten – nu går Sport JKPG:s stjärnreporter till SVT

Han var med och byggde upp såväl JKPG Live som Sport JKPG. Nu lämnar vår reporter Måns Weiland Jönköping för nya utmaningar.

När nyhetssajten JKPG Live startades förra våren var sportreportern Måns Weiland med på tåget.

Den inflyttade Stockholmaren blev snabbt en profilerad reporter med stort fokus på HV71 och Jönköpings Södra.

När JKPG Live gick i konkurs och sedermera köptes upp av Jmini AB stannade Weiland kvar på sin post.

Han blev också en av de ledande personerna när nyhetssajten bytte inriktning och blev en renodlad sportsajt under namnet Sport JKPG.

Men allting har sitt slut. På onsdagen gjorde Weiland sin sista arbetsdag på Sport JKPG.

– Efter tre år i Jönköping så ska jag flytta upp till Gävle och börja jobba på SVT Gävleborg. Jag har fått ett vikariat som videoreporter där, det ska bli grymt kul, säger Weiland.

Vad ser du mest fram emot med det nya jobbet?

– Det jag ser framemot mest är att få jobba med tv, något som jag velat göra länge och tycker är väldigt kul. Jag gick Tv-linjen på journalistlinjen på SVF här i Jönköping och det ska bli riktigt kul att få göra tv. Sen ska det bli väldigt kul att få jobba på SVT också.

Du har ju varit med sedan JKPG Live, som det hette då, startades. Vad säger du som sportreporter om förändringen som sajten gått igenom?

– En spännande förändring! Konceptet som fanns i JKPG Live när det startade trodde jag på väldigt mycket. Men jag tycker det här nya är minst lika spännande och jag tror att en renodlad sportsajt är precis det Jönköping behöver.

Hur har det varit att jobba i en idrottstokig stad som Jönköping?

– Det har vart väldigt kul! Att få följa J-Södras avancemang till Allsvenskan och deras första säsong där och HV71 på nära håll i SHL har vart riktigt kul och jag har lärt mig mycket. Det finns verkligen ett stort intresse för idrott här, både för topplagen och lagen lägre ner i seriesystemet.

Under din tid i Jönköping, vilken eller vilka stories minns du bäst?

– Jag får nog ta en story som inte har med sport att göra. Dubbelmordet i Norrahammar kommer finnas kvar i minnet. Jag var en av de första reportrarna på plats därute och hela storyn är väldigt spännande.

Som ett hockeyfan, hur går det för HV71 i år?

– Jag tror HV jagar iväg kvartsfinalsspöket i alla fall och går till minst semifinal i år, de har nåt spännande på gång. Det ska bli spännande att följa dem!

Vi på Sport JKPG och Jmini önskar Måns lycka till i sin fortsatta karriär.

LÄS MER: Jmini lanserar SportJKPG - Jönköpings nya sportsajt

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen