Affärer Företagsnytt

Här är Jönköpings okända miljardbolag

Här är Jönköpings okända miljardbolag

Sedan över ett år tillbaka har företaget Viköperdinbil.se etablerat sig i Jönköping. Det tyskgrundade miljardbolagets affärsidé bygger på att värdera och köpa in bilar för att sedan sälja dem vidare till bilhandlare.

Det var i augusti 2015 som Viköperdinbil.se drog igång sin verksamhet i Ljungarum. Bolaget, som har sin bas i Berlin under namnet Auto1, finns i dag på tio platser runtom i Sverige. Auto1 grundades 2012 av tysken Christian Bertermann.

Sammantaget omsätter företaget cirka nio miljarder kronor i de tjugo länder de i dag är verksamma. I Jönköping jobbar just nu totalt fem personer med verksamheten, som går ut på att värdera och köpa in bilar.

Både privatpersoner och företag kan komma in med sina bilar, oavsett årsmodell. Företaget provkör bilen och tar en serie bilder på den.

Kunden får sedan ett pris baserat på den värdering som görs. Företaget är också beredda att lösa lån och leasingkontrakt. Efter att köpet genomförts säljs bilen vidare till tredje part.

– Det säljs inte till några privatpersoner, utan bara bilhandlare, säger Nina Levin, som är kundmottagare på Viköperdinbil.se i Jönköping.

Den här affärsmodellen innebär att företaget är en direktkonkurrent till Blocket, något medarbetarna är väl medvetna om.

– Det är många som kommer hit som inte vill använda Blocket, säger Levin.

Varför ska man gå till er i stället för Blocket?

– Det är jättemycket smidigare. Att slippa ha en massa folk som ringer sent på nätterna och inte kommer när det är sagt. Här vet man att får man det här budet, då sitter pengarna på kontot sen. Man slipper alla de där däcksparkarna, som många säger.

LÄS MER: Doldisbolag får astronomisk order – miljontals bostäder ska byggas

LÄS MER: Efter monsterdealen – här lämnar USA-miljardärerna Jönköping

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen