Region Jönkping

Här byggs Jönköpings nya lyxområde

Här byggs Jönköpings nya lyxområde

De första spadtagen har tagits för Vätterhems nya byggprojekt på Strandängen. Ett projekt som är en ny kurs i bolaget där det ska byggas radhus med äganderätt.

Vätterhem fick hjälp av Jönköping Södras ungdomsverksamhet, 14 ungdomsspelare ställde upp med var sin guldspade i handen som skulle få vara projektets första spadtagare. Siffran 14 ska representera de 14 byggnaderna som kommer att byggas.

Mins 150 lägenheter per år
Vätterhem höjer ribban ordentligt och siktar på att bygga 150 lägenheter per år. Förutsättningarna är att mångfald ska skapa en intressant och livskraftig stadsdel.
-Vi siktar på en blandning av människor, med olika bakgrund och olika inkomster, säger Stefan Attefall ordförande i Vätterhems styrelseledamot. 

Planen är att det ska innefatta 700-1000 bostäder i området. Vätterhem vill gärna utnyttja det fina vätternläget där det finns en möjlighet att skapa nya badmöjligheter och eventuellt en småbåtshamn. 

Radhusen ska variera i storlek mellan 144-147 m2 där alla är 5 ROK, och beräknas kosta 5,5 miljoner kronor. Området kommer att ha en kulturpark och en egen BMX-bana.LÄS MER: Så här ser Jönköping ut från luften

LÄSA MER: Jönköping på väg mot 150 000 invånare - se hur staden har växt

LÄS MER: Hundra nya studentbostäder löser krisen 

LÄS MER: Är Bunn Jönköpings nya lyxområde?

Fakta

Äganderätt: Att äga en bostad med äganderätt (även kallat ägarlägenhet) innebär att man äger sin lägenhet i ett flerbostadshus med full äganderätt på samma sätt som i ett småhus. När du fått lagfart på ditt köp disponerar du fullt ut över lägenheten. Du kan hyra ut den, måla om, byta kök och så vidare. Precis som för villa- eller radhusägare finns möjligheter att pantsätta, överlåta och belåna sin ägarlägenhet.

För gemensamma delar av huset t.ex yttertak, fasader, hissar, stamledningar med mera bildas en så kallad samfällighet, som varje ägarlägenhet i huset äger del i. Samfälligheten förvaltas gemensamt av ägarlägenheternas ägare genom en särskild förening, en samfällighetsförening.


Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen