Affärer

Ny undersökning: Så här ska företagen locka talangerna – "Sätt människan först"

Ny undersökning: Så här ska företagen locka talangerna – "Sätt människan först"Ny undersökning: Så här ska företagen locka talangerna – "Sätt människan först" bild nr 2Ny undersökning: Så här ska företagen locka talangerna – "Sätt människan först" bild nr 3Ny undersökning: Så här ska företagen locka talangerna – "Sätt människan först" bild nr 4
Ny undersökning: Så här ska företagen locka talangerna – "Sätt människan först" bild nr 6Ny undersökning: Så här ska företagen locka talangerna – "Sätt människan först" bild nr 7Ny undersökning: Så här ska företagen locka talangerna – "Sätt människan först" bild nr 8Ny undersökning: Så här ska företagen locka talangerna – "Sätt människan först" bild nr 9

På onsdagen presenterade Academic Work vad som styr akademiker i början av sin karriär när de ska välja arbetsgivare. I Jönköpingsregionen hamnar trevliga arbetskollegor och en bra stämning högst upp på listan.

Under ett lunchseminarium på onsdagen presenterade Svante Randlert, Business& People Advisor och Sofia Gyllenhammar, research analyst på Academic Work undersökningen Attraction Index. Rapporten visar vad som är viktigt när akademiker i början av sin karriär väljer vart de ska jobba och hur attraktiva olika arbetsgivare anses vara.

I Jönköpingsregionen placerar sig trevliga arbetskollegor och en bra stämning högst upp i kurs när det gäller val av arbetsgivare.

– I årets undersökning blir det tydligt att kulturen i form av trevliga arbetskollegor och bra stämning har blivit viktigare.
Detta beror på att målgruppen idag arbetar för att leva, snarare än att de lever för att arbeta – det är då än viktigare att kulturen på arbetsplatsen är något de kan och vill stå för, säger Svante Randlert, Business & People Advisor, Academic Work.

Andra val som placerar sig högt upp på listan är ”Bra chef/ledarskap” följt av ”Bra lön och förmåner”.

Kan du ge bra ett exempel på bolag som arbetar bra med sin kultur?
– Många bolag som är väldigt bra på att skapa en bra kultur är företag som inte har mer än 20 år på nacken. Där tillhör exempelvis Spotify, King och Dice. För dem är det här ingen aktivitet utan det ligger i deras DNA. Företag som sätter ”people” först - de är extra bra på det här, säger Randlert.

Vilka råd skulle du vilja ge till bolag som vill utveckla sin kultur?

– Idag skiljer sig inte strukturen och produkterna mellan företagen. Det enda som skiljer sig åt är kulturen. Det är därför man skall arbeta med detta. Ställ frågorna: vem vill vi du vara som arbetsplats och vem är vi som arbetsplats?. Vad är vår identitet och kultur? Vem är vi och vad tycker de som arbetar hos oss? Det är inte alltid detsamma. Ibland vill ledningen något och personalen något annat. Hitta det som stämmer överens, paketera det och få ut det via de anställda, så att de kan berätta varför det är bra på jobbet, säger Randlert avslutningsvis.

Topp10-listan som som viktigast vid val av arbetsgivare om när akademiker i början av sin karriär får välja:

1. Trevliga arbetskollegor och bra stämning, 65%
2. Bra chef / ledarskap, 64%
3. Bra lön och förmåner, 54%
4. Goda utvecklingsmöjligheter, 51%
5. Utmanande arbetsuppgifter, 39%
6. Trygga anställningsvillkor, 38%
7. Geografiskt läge / Närhet till hemmet, 33%
8. Eget ansvar / egna beslut, 30%
9. Bra arbetsmiljö, 27%
10. Flexibel arbetstid, 26%

Tre andra siffror att hålla koll på:
75% kan tänka sig att gå ner till 6 timmars arbetsdag även om det innebär en lägre lön.
91% tänker redan nu att de ska byta karriärbana i framtiden.
76% kan tänka sig att starta eget.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen