Sport Hockey Jönköping

HV-stjärnan mitt i vildsvinsdrama

HV-stjärnan mitt i vildsvinsdrama

Efter HV71:s 3–4-seger mot Växjö på lördagen fick Jönköpingslagets stjärnback Dylan Reese en någorlunda tuff resa hem. Backen var en av tre personer som körde över ett vildsvin. Men händelsen fick ett odramatiskt slut för HV-spelaren.

Ett par timmar efter att HV71 vänt ett 3–0-underläge till seger med 3–4 efter straffar borta mot Växjö på lördagskvällen var Dylan Reese på väg hem till Jönköping.

Men på Riksväg 30 mellan Växjö och Lammhult tvingades backen till ett oplanerat stopp på den mörka landsvägen. Reese körde nämligen på ett vildsvin med en enorm otur. HV-stjärnan var den tredje bilen som körde över djuret på bara en kort stund.

På platsen fanns redan Sport JKPG:s reporter Adam Jönsson och fotograf PeaX Svensson som hade kört över vildsvinet som andra bil.

Bilen som först krockade med vildsvinet, vilket ledde till djurets död, fick skador men kunde senare lämna platsen.

Även Reese kunde efter en snabb kontroll av sin bil köra vidare i riktning mot Jönköping. Backen var helt oskadd efter händelsen.

Jägare larmades till platsen och hanterade situationen.

Olyckor med vildsvin är förhållandevis vanligt. Viltslaget var det tredje mest drabbade under 2016, enligt siffror från Nationella Viltolycksrådet. Totalt inträffade 3 160 olyckor med vildsvin förra året. Bara älg (4 417) och rådjur (33 300) var de viltslag som var inblandade i fler olyckor.

Den här artikeln har även publicerats på SportJKPG.se.

LÄS MER: Jönsson: Moralen bakom magiska vändningen

LÄS MER: Dylan Reese: ”Bästa ispremiären jag varit med om”

LÄS MER: Amerikansk backstjärna klar för HV71

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen