Politik

Politikerna överens – ny arena på Jordbron

Politikerna överens – ny arena på JordbronPolitikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 2Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 3Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 4
Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 6Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 7Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 8Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 9
Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 11Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 12Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 13Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 14
Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 16Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 17Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 18Politikerna överens – ny arena på Jordbron bild nr 19

Moderaterna och Socialdemokraterna i Jönköpings kommun är överens om att den nya arenan ska byggas på Jordbrovallen. Arenan väntas kosta cirka 175 miljoner kronor.

Klockan 10.30 på tisdagen kallade Moderaterna och Socialdemokraterna i Jönköpings kommun till presskonferens för att informera om det senaste gällande arenafrågans framtid i Jönköping. Där slog man fast att man fortsätter på det tidigare spåret, nämligen att Jordbrovallen är den bästa platsen för att bygga en ny fotbollsarena. De kriterier man har tittat på är bland annat markförhållanden på platsen, trafikläge och ekonomi. 

De områden som har har varit uppe för diskussion i arenafrågan är Elmia, Södra Munksjöstaden, A6, Rosenlund och Råslätt. 

Vid tisdagens presskonferens medverkade Carin Berggren (M), Janne Hedell (M), Mona Forsberg (S) och Ilan De Basso (S).

Prislapp på drygt 300 miljoner kronor

Enligt kommunens beräkningar kommer arenan att kosta 175 miljoner kronor, men med alla kringkostnader såsom asfaltering, parkering och pålning blir den verkliga slutsumman någonstans mellan 300 till 350 miljoner kronor. 

Då kommer arenan på plats

Just nu pågår arbete med detaljplanen till den nya arenan. I fredags var den sista dagen för att lämna in synpunkter på samrådet.

Om allt går enligt planerna är förhoppningen att arenan ska vara på plats 2019.

– Vi gör vår bit, men sedan finns det delar som vi inte kan påverka som överklaganden eller samråd, säger Carin Berggren.

Stadsparken är ingen arenapark

Stadsparken är inget alternativ för en fotbollsarena enligt Moderaterna och Socialdemokraterna.

– Vi tror att Stadsparken ska vara den mötesplats som den är idag. Det ska inte vara en arenapark. Det ska vara en plats där man kan träffas och umgås och njuta av den fantastiska naturen som finns där mitt i stan, säger Carin Berggren (M).

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen