Sport

Nya arenan skapar tumult bland partierna

Nya arenan skapar tumult bland partierna

C och KD sätter sig emot de nya arenaförslaget på jordbrovallen. Istället vill partierna se en ny upprustning av Stadsparksvallen. 

Andreas Sturesson (KD) och Ann Marie Nilsson (C) som höll i presskonferensen visade sitt missnöje mot Moderaterna och Socialdemokraterna när de lade fram ett eget förslag inför arenaprojektet. 

– Vi har ett jätteansvar att förvalta skattebetalarnas pengar på ett förnuftigt och ansvarsfullt sätt. Det här är inget man tänker igenom på en kvart, säger kommunalrådet Andreas Sturesson. 

Minst 410 miljoner

Andreas Sturesson menar på att det inte är berättigat att bygga den nya arenan på Jordbron. En kalkyl som skickades in till ledningsutskottet förra veckan visar på att den sammanlagda kostnaden skulle minst landa på 410 miljoner kronor.

– Det här är en investering där man lägger alla sina ägg i fotbollskorgen, det finns en risk att det slår ut andra investeringar över lång tid, säger Sturesson. 

KD och C vill även att man rustar upp Stadsparksvallen till en allsvensk nivå och skrotar förslaget på en ny arena. De vill även satsa på stadsparken som park, och att man inte ska glömma bort andra investeringar i andra delar av kommunen, som till exempel en ny konstgräsplan med belysning i Huskvarna samt en ny konstgräsplan med belysning på Jordbron. Sammanlagt kan man bygga ut allt det här för 130 miljoner kronor.

Skattehöjningar

Kristdemokraterna och Centerpartiet vill nu ha ett besked om den nya arenan ska betalas genom att ta bort andra investeringar eller genom skattehöjningar.

– De har ju väldigt enkelt för att föreslå en skattehöjning. Jag däremot har väldigt svårt att motivera en skattehöjning för en ny fotbollsarena, säger Ann-Marie Nilsson. 

Inget är avgjort

Den nya arenans framtid är ännu inte avgjord hos kommunfullmäktige. Det finns fortfarande utrymme för nya förslag och att partierna ändrar sig.

– Vi måste hitta en gemensam lösning på det här men då måste de andra partierna förklara hur det ska påverka budgeten, säger Ann-Marie Nilsson. 

LÄS MER: Notan för nya ‘‘Vallen’’ – över en halv miljard

LÄS MER: Politikerna överens – ny arena på Jordbron

LÄS MER: Nu kan du göra din röst hörd i arenafrågan

LÄS MER: Så blir nya arenan på Jordbron

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen