Sport Basket

Sparks utklassade Västerås

Sparks utklassade Västerås

Det var tabellåttan Västerås som stod för tabelltvåan Sparks motstånd. Det var också hemmalaget som visade att de är ett lag att räkna med inför kommande superetta, med segersiffrorna 86-46 (21-14, 22-8, 23-8, 20-16).

Det var klasskillnad i mötet mellan Västerås och Sparks. Ändå var inte Sparks assisterande tränaren Peter Johansson nöjd med starten av matchen.

– I första perioden var vi inte så allerta. Vi ska inte släppa in 14 poäng i första perioden mot dessa. Vi fick inte riktigt stopp på dem lagmässigt. Men det blev betydligt bättre i andra, säger Peter Johansson.

När de rutinerande spelarna Frida Jern och Jelena Krsmanovic satte fart var det svårt för Västerås att försvara sig.

– När det inte går bra för laget och det stökas till är det dem två som lyfter laget. De är dem som får igång spelet och självförtrendet för resten av spelarna. De har en så hög lägstanivå, säger Johansson.

Resultatet i halvtid stod sedan 43-22. Några av Västerås spelare kämpade tappert för att komma i kapp, men Wetterbygden hade fått upp tempot och kändes ostoppbara. Slutresultatet skrevs sedan till 86-46.

– Superettan är ju klar för oss nu men samtidigt vill vi ju högra än så. De två matcherna som är kvar är därför väldigt viktiga för oss.

 

Främsta poängplockare, Wetterbygden Sparks: J Raflund 19, A Dahl 11, J Krsmanovic 10.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen