Sport

Aulander: Vi dödar matchen redan i första

Aulander: Vi dödar matchen redan i förstaAulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 2Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 3Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 4
Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 6Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 7Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 8Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 9
Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 11Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 12Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 13Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 14
Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 16Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 17Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 18Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 19
Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 21Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 22Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 23Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 24
Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 26Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 27Aulander: Vi dödar matchen redan i första bild nr 28

Tabelljumbon Höganäs stod för Wetterbygden Highlanders motstånd under söndagskvällen. Det var också Highlanders som tog tag i matchen från början och bortalaget var aldrig i närheten av att komma i kapp. Där med slutade matchen med siffrorna 102-80 (30–20, 32–22, 26–20, 14–18).

Highlanders började matchen starkt med några fina tvåpoängare från start. Kemal Omerbasic, Jesper Wennerholm och Johan Ganstrand fick igång ett snabbt kombospel och satte flera poäng. Efter ett tag kom Höganäs in i matchen genom några onödiga fouls från Highlanders sida. Hemmalaget var dock väldigt innovativa i anfallsspelet och hittade ständigt lösningar för att få i bollen i korgen.

-Vi kommer ut väldigt fokuserat och dödar matchen redan under första halvlek, säger Highlanders tränare Dennis Aulander.

Hemmalaget började sedan att tappa lite i hemjobbet och missade att räkna in sina motståndare. Highlanders tappade dock aldrig kontrollen, utan var stabila matchen igenom. Precis innan halvtidsvila satte Highlanders Tanju Yulman en snygg trepoängare från vänsterkanten, vilket gav en bra känsla för hemmalaget inför halvtidsvilan, med siffrorna 62-42.

-Jag förstår att det blir lite av en transportsträcka i andra halvlek. Det är ändå ett gott dagsverk som gör att vi kan ta sikte mot nästa helg, säger Aulander.

Det är ändå Wetterbygdens effektivitet i anfallsspelet som sätter tonen i matchen och det känns aldrig som att Höganäs är nära. Albin Häll Eriksson sätter flera poäng i rad och spelar även mycket för sina lagkamrater. Även Tanju Yulman gjorde en bra match.

-Jag missade nog mer trepoängare än vad jag satte men det är alltid kul att få göra dem poängen. Det var även kul att få se de yngre spelarna komma in och göra det riktigt bra ifrån sig idag, säger Albin Häll Eriksson.

Med tre förluster på pappret och fler matcher spelade än lagen som ligger under i tabellen, är det två viktiga matcher som väntar för Highlanders.

-Vinner vi mot Högsbo och Eskilstuna de två återstående hemmamatcherna stannar vi på tre förluster. Och då är det spännande att se om de andra lagen lyckas komma i kapp. Men vi tar hand om våra saker så får vi se hur långt det räcker, säger Aulander.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen