Affärer

Kickboxaren som hjälper din hund till ett friskare liv

Kickboxaren som hjälper din hund till ett friskare livKickboxaren som hjälper din hund till ett friskare liv bild nr 2Kickboxaren som hjälper din hund till ett friskare liv bild nr 3Kickboxaren som hjälper din hund till ett friskare liv bild nr 4
Kickboxaren som hjälper din hund till ett friskare liv bild nr 6Kickboxaren som hjälper din hund till ett friskare liv bild nr 7

I lördags hade friskvård- och rehabiliteringsföretaget FysioCanis, för hundar, invigning av sin nya lokal i Huskvarna. Det är kampsportstjejen Sandra Franic, 28 år, som ligger bakom den nya satsningen med fokus på förebyggande arbete. Med en bakgrund som tävlande inom kickboxning har träning alltid legat Sandra Franic varmt om hjärtat. Men efter upptäckten och operationen av en hjärntumör som 14-åring, var hon tvungen att lägga tävlandet på hyllan. Hon fann dock ganska snart ett nytt sätt att få utlopp för sitt träningsintresse genom att kombinera det med sin andra stora passion i livet, nämligen hundar. 

Idag är det nästan två år sedan hon utbildade sig till Certifierad Canineopat och startade friskvård- och rehabiliteringsföretaget FysioCanis för hundar, med fokus på hembesök.

Laserterapri och medicinsk massage

Nu har Sandra Franic fått möjlighet att expandera sin verksamhet och i lördags hade hon invigning för sin nya lokal i Huskvarna. Hennes verksamhet omfattar elektroterapi, laserterapi, medicinsk massage, fysträning, styrketräning, löpträning och vibrationsträning för hund.

– Idag finns det liknande hjälp att få via djursjukhusen, dock finns det inte fristående företag med liknande bredd och med samma nisch. Jag är den första som öppnar så pass centralt som i Huskvarna, säger Sandra Franic.

Hon är dock noga med att påpeka att hennes verksamhet endast fungerar som ett komplement till djursjukhuset och smådjurskliniken.

– Kunden väljer själv var rehab ska ske.

Likt en utbildad veterinär journalför Sandra alla sina besök för att kunden ska kunna ta del av informationen i efterhand. 

Förebyggande arbete

Sandra Franic håller också i föreläsningar inom ämnet och ger kortare kurser inom massage för hemmabruk. Hon har även planer på att hyra ut träningsredskap till hundägare.

– Jag fokuserar mycket på det förebyggande arbetet. Idag råder en stor hälsotrend bland allmänheten och det har naturligtvis gjort att även hunden hamnat mer i fokus när det gäller hälsa och välmående.

Sandra Franic berättar att bokningarna till våren redan har börjat trilla in och hon ser positivt på företagets framtid.

– Jag har nog en fördel i att jag ligger lite i framkant med det här.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen