Kul att veta

Äta här eller i påse?

Äta här eller i påse?Äta här eller i påse? bild nr 2Äta här eller i påse? bild nr 3Äta här eller i påse? bild nr 4
Äta här eller i påse? bild nr 6Äta här eller i påse? bild nr 7Äta här eller i påse? bild nr 8Äta här eller i påse? bild nr 9
Äta här eller i påse? bild nr 11Äta här eller i påse? bild nr 12Äta här eller i påse? bild nr 13Äta här eller i påse? bild nr 14

”15 minoter en gvart” och ”äta här eller i påsa” är några välkända citat som pryder ryggarna på de blågula tröjorna på personalen inne på pizzeria Alcamo. Det populära pizzahaket på Öster drivs av Sami Hanna sedan nio år tillbaka.

Sami Hanna kom till Sverige från Libanon som flykting för 30 år sedan. Sedan dess har han jobbat i pizzabranschen i Jönköping, både som anställd och som ägare.

– Jag fick jobba hos släktingar och vänner och fastnade i branschen. Jag gillar den och kommer att jobba med det här till jag går i pension, säger Sami Hanna.

En Svensson-familj

Idag har Sami Hanna hela sin familj och släkt i Sverige. Han är bosatt i en villa i Bankeryd tillsammans med sin fru, deras tre söner och labradoren Bella. Han beskriver sin familj som en riktig ”Svensson- familj” med ett stort intresse för sport.

– Det blir mycket fotboll och innebandy. Framför allt är det min fru som brinner för idrott. Hon är väldigt aktiv.

Själv ägnar Sami Hanna helst sin fritid åt att umgås med vänner, sitta på caféer och dricka kaffe samt att promenera med familjens hund.

"Sverige är mitt hemland"

Det blir även en del utlandsresor med familjen. Det händer att de besöker Sami Hannas forna hemland Libanon, men där känner Hanna sig nu mera endast som en turist.

– Jag har en ungdomsvän kvar i Libanon som jag hälsar på ibland, alla andra bor i Sverige idag. Sverige är mitt hemland.

Att Jönköping är en pizzastad är det ingen tvekan om enligt Sami Hanna. Liksom flera andra pizzeriaägare har lyft fram för Jmini tycker även Hanna att stadens kebabsås är helt unik.

Hur ser du på den hårda konkurrensen i stan?

– Jag ser inte de andra pizzeriorna som konkurrenter. Jag känner ju de flesta av dem som jobbar där. Vi försöker komma överens.

Hur jobbar ni på Alcamo för att sticka ut?

– Vi jobbar ärligt och ser till att hålla bra kvalitet på våra råvaror.

LÄS MER: Här är pizzabagarens oväntade extraknäck

LÄS MER: "Man gör ju det man trivs med"

LÄS MER: Ingenjören och Mozart-fantasten bakom pizzorna på Alfred

LÄS MER: "Vill man ha en tjock pizza så fixar vi en tjock pizza"

LÄS MER: Elektrikern bakom den populära kebaben på Rhodos

LÄS MER: Är detta Jönköpings fräschaste pizzeria?

Fakta

Tio snabba med Sami Hanna:

Ålder
50 +

Bästa pizzan på Alcamo
J-Södra

Viktigaste pizzaingrediensen

Såsen

Favoritmat
Mammas mat. Det ska vara riktig husmanskost så som ris och bönor. Jag äter aldrig pizza när jag är ledig.

Favoritrestaurang i Jönköping

En italienare & en grek

Pizza eller kebab?

Kebabpizza

Kultur eller sport?

Kultur

Favoritårstid?

Sommar

Vad lyssnar du på för musik?

Arabisk musik

Favoritfilm?

Gamla westernfilmer med Clint Eastwood

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen