Affärer Affärsnyheter

Efter butiksflykten – här är nya storsatsningarna i centrum

Efter butiksflykten – här är nya storsatsningarna i centrum

Den senaste tiden har flera stora kedjor valt att stänga sina butiker i centrum. Nu lanserar Jönköping City flera nya satsningar som ska skapa nya möjligheter i handeln.

Som Jmini skrivit tidigare har cityhandeln i Jönköping drabbats av flera tunga avhopp den senaste tiden. Det rör sig om större kedjor som McDonalds, Stadium och Intersport som valt att stänga sina butiker i centrum.

LÄS MER: Citychocken: Flera jättar flyr

Jesper Lidhjelm Steén, som är vd för Jönköping City, är emellertid inte orolig över utvecklingen. Han anser att det är konsumtions- och beteendeförändringar som ligger till grund för de stora kedjornas motgångar.

– Vi har över 300 verksamheter och har haft flera nya etableringar de senaste åren och flera är på väg in. Det är naturligt att några går bra och att andra går sämre, sade han till Jmini i oktober.

LÄS MER: City-vd:n dementerar kris: Därför flyr McDonalds och Stadium

För att skapa nya möjligheter i centrumhandeln lanserar nu Jönköping City tre nya sätt att utvecklas genom digitalisering.
Det rör sig dels om ett samarbetsavtal med Helpa och Mymall, som ska underlätta för verksamheterna i city att använda digitala kanaler.

En andra del i satsningen är en city-app, som blir en plattform för utbud och erbjudanden.

Dessutom planeras en form av cykellunch. Det innebär ett nytt sätt att beställa lunch från restauranger i city och få den levererad till arbetsplatsen.

Mer information om de nya digitala satsningarna följer.

LÄS MER: Jönköpingsprofiler spår i cityhandelns framtid

LÄS MER: Jminis läsare: Därför dör cityhandeln

LÄS MER: Jönköping Citys vd tror på e-handel: "Står nu mitt i ett paradigmskifte"

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen